Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă — Primarul faptelor concrete!

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 18 mai 2015 | 

“Suntem astăzi aici pentru a da startul celui de-al III-lea mandat de Primar General al municipiului Chişinău şi pentru a da start majorităţii liberale în Consiliul Municipal Chişinău, pentru ca municipiul Chişinău să cunoască dezvoltarea sa până la capăt!” — cu acest mesaj şi-a început discursul Dorin Chirtoacă la lansarea sa în campania electorală pentru alegerile generale locale din 14 iunie, curent.

Lansarea lui Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedintele PL, candidatul Partidului Liberal la funcţia de Primar General al mun. Chişinău, a avut loc la Cascada de Jos, Parcul Valea Morilor, la care a participat şi Conducerea Partidului Liberal, în frunte cu Mihai Ghimpu, candidaţii PL la funcţia de consilier în CMC, precum şi membri şi simpatizanţi ai partidului.

“În anul 2007 Chişinăul era o groapă. O groapă urât mirositoare, mirosea şi a comunism pe deasupra! În aceşti ani, am reuşit să schimbăm starea lucrurilor. Chişinăul şi Republica Moldova trăiau în 2007 iluzia unei vieţi mai bune în comunism, iluzie pe care am reuşit să o spulberăm cu ajutorul dumneavoastră, cu ajutorul încrederii pe care am primit-o în 2007 şi în 2011. În asemenea mod, am reuşit să aducem Chişinăul de la groapa care era, fiind falimentar, cu toate serviciile distruse, înglodat în datorii şi cu toate celelalte necazurile de atunci, am reuşit să-l aducem la viaţă, am reuşit să-l resuscitam şi să-l punem pe o direcţie corecta, pe o direcţie sănătoasă. Astfel, Chişinăul nu mai miroase urât, lacul de aici, care a fost o ruină, este acum o frumuseţe, transportul era la pământ atunci, acum se dezvoltă şi acum chiar producem. Drumurile au devenit mai bune, de asemenea, în prezent are loc o reconstrucţie masivă a străzilor din Chişinău, apa din Chişinău a devenit mult mai de calitate, iar suburbiile se modernizează. Chişinăul se dezvoltă şi aceasta nu poate fi contestat de nimeni! Tot ce am facut noi în aceşti ani am făcut cu suflet pentru Chişinău, cu suflet pentru locuitorii din Chişinău şi din suburbii, cu suflet pentru oameni!” — a menţionat Dorin Chirtoacă în discursul său de lansare.

Locul ales pentru lansarea lui Dorin Chirtoacă, parcul Valea Morilor, este unul simbolic, despre care acesta a menţionat: “Am ales un loc simbolic pentru lansarea din acest an, şi anume parcul Valea Morilor, aici unde a avut loc reconstrucţia lacului, unde are loc, în prezent, reconstrucţia scărilor Cascadelor, dar cel mai important, să nu uităm că în spatele acestor scări se găseşte clădirea Sfatului Ţării. Clădirea cea mai reprezentativă, poate, pentru că aici, în această clădire, a fost decis viitorul nostru european şi naţional acum aproape 100 ani! Şi va veni ziua când, sper, tot în această clădire, se va lua o decizie similară pentru ca noi să ne recăpătăm libertatea, demnitatea şi sa ajungem la prosperitate.

Aşadar, în spatele vostru este ceea ce s-a făcut, este lacul din Valea Morilor, în faţa dvs este ceea ce se va face şi cei care vor face! Prin urmare, dacă noi am făcut lacul, dacă noi am făcut multe alte proiecte vizibile în Chişinău, tot noi suntem cei care vom face şi scara, şi parcurile, şi Chişinăul, şi toată Moldova! De aceea, sloganul nostru este: PRIMARUL FAPTELOR CONCRETE! Echipa faptelor concrete! Partidul faptelor concrete — Partidul Liberal!”

Referindu-se la alegerile generale locale din 14 iunie 2015, Dorin Chirtoacă a subliniat: “Avem ce face, avem cu cine face şi avem pentru cine face! Totuşi, chiar daca noi am scos mirosul comunist din oraş, chiar daca nu mai miroase urât în oraş, există riscul ca acel miros comunist să fie înlocuit astăzi cu un miros socialist. Denumirile pot fi schimbate de mai multe ori, dar mirosul este acelaşi, şi mare deosebire între mirosul comunist şi cel socialist nu este! Ei au ajuns să sară la bătaie, acestea sunt metodele lor, probabil urmează deportările, execuţiile în masă şi celelalte orori comise de regimurile totalitare de sorginte comunistă!”

Dânsul a mai adăugat: “Este din nou un moment decisiv în istoria Republicii Moldova! Îi avem pe unii care s-au vândut unei puteri străine, certate cu bunul simţ, cu legea şi cu vecinii, ei vor din nou să ne cotropească, ei vor din nou să ne impună o voinţă şi o frică străină, punând mascote în faţă lipsite de credibilitate. Chişinăul nu are nevoie de mascote! Chişinăul are nevoie de oameni reali, devotaţi ţării, acestui pământ şi locuitorilor. Noi avem calea noastră din moşi- strămoşi şi nimeni nu ne va putea opri din aceasta cale!

Pentru amintirea părinţilor şi buneilor noştri deportaţi, omorâţi, aruncaţi în gropi cu var, şi în numele copiilor noştri şi a generaţiilor următoare, nu avem dreptul să dăm Chişinăul pe mâna străinilor, pe mâna comuniştilor şi socialiştilor vânduţi Moscovei! Noi avem obligaţia şi datoria să ducem lupta până la capăt, până când Chişinăul va deveni în totalitate un oraş prosper şi dezvoltat, cu oameni care să trăiască aici confortabil şi să aibă locuri de muncă decente şi bine plătite! Acesta este obiectivul pe care îl parcurgem de 8 ani, având o serie de rezultate reprezentative şi relevante în acest sens.”

Dorin Chirtoacă a enumerat principalele sale priorităţi pentru cele 3 direcţii: Chişinău, suburbii şi primărie.

Pentru dezvoltarea mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă şi echipa PL îşi propun:

Pentru suburbii:

La Primărie:

“Sunt convins că PRIMARUL FAPTELOR CONCRETE va reveni la serviciu pe data de 15 iunie, chiar din primul tur, alături de Echipa Faptelor Concrete, alături de Partidul Faptelor Concrete — PARTIDUL LIBERAL!” — a conchis Dorin Chirtoacă.

pl.md