Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiDorin Chirtoacă

Dorin Chirtoacă a prezentat priorităţile şi soluţiile sale în domeniul infrastructurii de apă şi canalizare

|versiune pentru tipar| Dorin Chirtoacă, 24 iunie 2015 | 

“Apa este viaţă, iar apa de calitate înseamnă viaţă de calitate!” — a declarat Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, în cadrul unei conferinţe de presă cu privire la prezentarea priorităţilor şi soluţiilor în domeniul infrastructurii de apă şi canalizare.

Conferinţa a avut loc la o staţie de pompare a apei potabile de pe strada Ion Pelivan, în cadrul căreia Dorin Chirtoacă a prezentat un proiect care se implementează pentru aprovizionare cu apă de calitate a municipiului Chişinău.

“În acest mandat avem priorităţi concrete în ceea ce priveşte aprovizionarea în siguranţă a apei de calitate pentru locuitorii municipiului Chişinău. Este vorba de un proiect care va securiza aprovizionarea cu apă potabilă de calitate, la standarde europene, pentru următorii 100 de ani.

După alegeri, după data de 28 iunie, oamenii vor hotărî cine va fi primar, dar un lucru este cert: atunci când voi îmbătrâni, Chişinăul încă va avea apă de calitate, este un lucru pe care pot să-l spun cu siguranţă. Proiectul despre care vorbeam, implementarea căruia se desfăşoară în prezent, este un proiect în valoare de 62 milioane de euro, bani în mare parte acordaţi de partenerii externi. Este un proiect la care am lucrat practic 4–5 ani, în prezent acesta se află la etapa de implementare.

În cadrul acestui proiect concret sunt luate în ansamblu renovarea şi reabilitarea staţiei de pompare de la Nistru, reabilitarea magistralei de la Vadul lui Vodă la Chişinău, modernizarea şi renovarea staţiei de tratare a apei din sectorul Râşcani, unde deja a fost implementată o etapă a proiectului — tratarea apei cu hipoclorit de sodiu, şi nu cu clor cum era până nu demult, modernizarea şi renovarea a circa 200 km de reţea de apeduct şi canalizare, modernizarea şi renovarea a 30 de rezervoare de apă din cele 50 existente în Chişinău, una din cele mai vizibil şi importante reabilitări este renovarea completă a staţiei de epurare.

Proiectul este preconizat pentru următorii 10 ani, important este că finanţarea proiectului a fost aprobată, iar compania de consultanţă este perfectată.

Noi nu mai lucrăm pentru trecut, nu lucrăm pentru prezent, lucrăm pentru viitor.

Tot în cadrul acestui proiect vor fi achiziţionate echipamente speciale de depistare a scurgerilor, vehicule specializate, sistem de management tehnic automatizat, dar şi construcţia unei staţii de producere a hipocloritului de sodiu, nu vom mai fi nevoiţi să importăm dezinfectantul.” — a precizat Dorin Chirtoacă.

Amintim, candidatul PL la funcţia de Primar General al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, a susţinut mai multe conferinţe de presă prin care şi-a prezentat priorităţile sale şi ale echipei PL pentru soluţionarea problemelor capitalei.

pl.md