Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2015DeclaraţiiSerafim Urechean

Programul “Locuinţe accesibile” — în susţinerea familiilor tinere şi celor cu venituri modeste

|versiune pentru tipar| Serafim Urechean, 1 iunie 2015 | 

Candidatul Partidului Liberal Democrat din Moldova la funcţia de Primar general al Municipiului Chişinău, Serafim Urechean, a prezentat astăzi Programul “Locuinţe accesibile”.

Evenimentul a avut loc pe acoperişul blocului de pe strada Alba-Iulia 105, terenul pentru construcţia căruia a fost atribuit în 2003, în timpul mandatului de primar al lui Serafim Urechean. Blocul de locuit este parte a obiectivelor expuse în Programul construcţiei locative ipotecare în municipiul Chişinău pentru anii 2002–2010.

Serafim Urechean îşi propune să relanseze acest program pentru susţinerea, în special, a familiilor tinere şi cu venituri modeste, a persoanelor angajate în câmpul muncii, care achită impozite. Programul va fi în stare să asigure darea în folosinţă, în fiecare an, a peste 1000 de apartamente, costul proiectului fiind estimat la 132 mln. lei anual.

Realizarea Programului “Locuinţe accesibile” va fi efectuată în baza unui Regulament, care prevede două modalităţi de susţinere financiară a beneficiarilor: achitarea, din bugetul municipal, a primei cote de 20 la sută din costul apartamentului, sau achitarea dobânzii bancare, în mărime de până la 10 la sută, la creditele ipotecare contractate.

“Vom sprijini construcţia de locuinţe pentru toate buzunarele. Rata lunară nu va fi mai mare decât costul unei chirii, de la 150 la 200 de euro. Toate acţiunile şi rezultatele în urma implementării acestui proiect sunt expuse în Programul de administrare a Primăriei, elaborat împreună cu echipa PLDM. Rămâne doar să aveţi încredere în candidatul Serafim Urechean şi în echipa de profesionişti cu care vin. Vom avea grijă ca toate cele expuse în program să fie realizate şi să facem lucruri bune pentru Chişinău”, a spus Serafim Urechean.

Candidatul PLDM la funcţia de primar general, Serafim Urechean, a amintit că, în perioada 1999–2005, prin intermediul Agenţiei Municipale de Ipotecă “Amic”, au fost date în exploatare 15 blocuri de locuit cu peste 800 de apartamente. Tot în această perioadă, primăria a transmis către “Amic” 2 blocuri nefinisate care, la fel, au contribuit la soluţionarea problemei spaţiului locativ pentru familiile cu buget restrâns.

pldm.md