Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2018DeclaraţiiAndrei Năstase

Scrisoare deschisă a lui Andrei Năstase

|versiune pentru tipar| Andrei Năstase, 8 mai 2018

Stimaţi Primari şi Consilieri locali din raza municipiului Chişinău,

Au rămas zile numărate până la alegerile din 20 mai. Ştiu că regimul face presiuni enorme pe domniile voastre, ştiu că în agonia sa năucitoare comite acte de dezmăţ şi ilegalităţi pe bandă rulantă.

Cunosc foarte bine că mulţi dintre Dumneavoastră sunteţi oameni cumsecade, buni profesionişti, respectaţi de oamenii din comunităţile pe care le reprezentaţi. Ştiu că în ultimii ani, în special în ultimele luni, aţi fost supuşi unor hărţuieli şi intimidări fără precedent.

Ameninţaţi prin şantaj cu dosare fabricate la comandă de lichelele din justiţie, intimidaţi cu răfuiala fizică, îngrijoraţi pentru soarta copiilor şi a familiilor, unii dintre Dvs., aţi acceptat, formal şi statistic, să treceţi la aşa-numitul Partid Democrat, în realitate o grupare criminală care a pus mâna pe puterea centrală prin uzurparea şi capturarea instituţiilor de stat.

Vreau din capul locului să vă asigur de un lucru foarte important — imediat ce voi deveni Primarul general al capitalei, al municipiului Chişinău, nu veţi fi singuri în faţa mafiei, iar în persoana mea veţi avea un demnitar care vă va proteja şi ajuta la modul concret să scăpaţi de presiunea pe care o suportaţi în aceste clipe, pentru a realiza în pace obiectivele localităţilor şi ale oamenilor pe care îi reprezentaţi.

Am toată certitudinea că după ce voi obţine mandatul de Primar de la popor, situaţia se va schimba semnificativ. Sunt jurist de meserie şi activitatea mea profesională a fost şi e legată de apărarea drepturilor fundamentale ale oamenilor.

Împreună cu echipa mea de specialişti, având sprijinul populaţiei, vom face front comun contra atacurilor raider asupra localităţilor municipiului. Vom îmbina metodele juridice de protejare a intereselor locuitorilor cu Adunările Generale ale Comunităţilor, cu informarea punctuală a partenerilor noştri de dezvoltare, a decidenţilor de la instituţiile europene şi internaţionale cu care avem o comunicare eficientă şi bazată pe încredere.

De asemenea, sunt încrezător că la toamnă, cu eforturi comune, vom înlătura acest regim antipopular de la puterea uzurpată, astfel încât atmosfera de frică şi teroare să dispară pentru totdeauna din arsenalul nostru politic şi istoric.

Stimaţi aleşii locali,

Vă indemn să nu Vă pătaţi conştiinţa, să nu participaţi la acţiunile mârşave şi disperate ale guvernării corupte în încercarea imposibilă de a mă opri cu orice preţ de la câştigarea acestui scrutin.

Nici fraudele masive, nici linşajul mediatic, nici susţinerea financiară, administrativă şi propagandistică a candidaţilor coordonaţi de Plahotniuc şi Dodon nu pot sta în faţa valului de susţinere populară de care sunt onorat şi care devine din clipă în clipă tot mai puternic şi mai consolidat!

Ei ştiu că sunt în stare să fac ordine în municipiu, că pot transforma primăria într-o instituţie modernă, civilizată, eficientă, fără scheme de corupţie, iar Chişinăul într-un oraş în care să vrei să trăieşti! Ei ştiu că după asta urmează inevitabila curăţenie la nivelul întregii ţări, după ce la toamnă câştigăm alegerile parlamentare!

Avem un Program ambiţios, dar realist, inclusiv pentru dezvoltarea tuturor localităţilor din suburbii şi care ţinteşte îmbunătăţirea palpabilă a condiţiilor de trai ale oamenilor de aici. Programul în cauză a fost expertizat de mai mulţi primari cu experienţă din principalele oraşe ale României cum ar fi Cluj, Oradea sau Suceava.

De asemenea, am identificat mai multe surse de finanţare a proiectelor de modernizare a Chişinăului prin atragerea fondurilor europene şi gestionarea eficientă a patrimoniului municipal.

Un singur lucru vă rog — să nu pactizaţi cu diavolul, să nu mergeţi împotriva voinţei oamenilor din localităţile Dvs., care îşi doresc SCHIMBAREA!

Uniţi pentru Chişinău, Reuşim împreună!

facebook.com