Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2011DeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: PLDM a obţinut un rezultat bun la alegerile locale generale

|versiune pentru tipar| PLDM, 7 iunie 2011 | 

Activul Partidului Liberal Democrat din Moldova s-a întrunit astăzi în şedinţă pentru a face totalul rezultatelor obţinute la alegerile locale generale din 5 iunie.

Astfel, conform datelor prezentate, PLDM are deja aleşi 119 primari, iar 289 de candidaţi liberal democraţi se vor duela în turul doi de scrutin. Conform votului politic, PLDM a obţinut un scor de 26,65 la sută din sufragii pentru consiliile municipale şi raionale, rezultat similar celui din alegerile parlamentare.

“Suntem mulţumiţi de rezultatul obţinut. Avem cei mai mulţi primari aleşi în toată ţara şi şanse reale de a ajunge în fruntea primăriilor pentru foarte mulţi colegi, care au ieşit în turul doi”, a declarat Preşedintele PLDM, Vlad Filat.

“Campania electorală pentru locale, la care am participat pentru prima dată, a fost una complicată. Asupra noastră s-au făcut presiuni mari, dar, în pofida acestor lucruri, PLDM a reuşit să facă faţă tuturor provocărilor şi acţiunilor îndreptate împotrivă partidului şi am rămas o echipă unitară şi puternică”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a îndemnat colegii de partid să se mobilizeze şi să depună maxim efort pentru a înregistra un rezultat cât mai bun în localităţile unde va avea loc turul doi al scrutinului.

De asemenea, Filat a reiterat sprijinul PLDM pentru Dorin Chirtoacă la funcţia de primar general al capitalei în turul doi al alegerilor, pentru a continua cursul democratic al Chişinăului.

În acelaşi timp, Preşedintele PLDM şi-a exprimat speranţa că şi colegii din AIE vor acorda susţinere candidaţilor liberal democraţi în localităţile în care aceştia vor concura cu reprezentanţii Partidului Comuniştilor.

La şedinţă au participat preşedinţii structurilor teritoriale ale partidului, deputaţi şi miniştri PLDM.

Sursa: www.pldm.md