Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPDM

Primarii şi viitorii primari democraţi au constituit Consiliul pentru Dezvoltare Locală

|versiune pentru tipar| PDM, 28 mai 2015 | 

Partidul Democrat din Moldova a anunţat, astăzi, 28 mai a.c., înfiinţarea Consiliului pentru Dezvoltare Locală, care va fi de ajutor pentru viitorii primari în identificarea soluţiilor unitare pentru dezvoltarea satelor şi oraşelor din Republica Moldova.

Anunţul a fost făcut de preşedintele PDM, Marian Lupu, în cadrul evenimentului de prezentare a candidaţilor democraţi pentru alegerile locale generale din 14 iunie, care a reunit atât foşti primari, oameni cu experienţă, cât şi persoane care candidează pentru prima dată.

“Colegii mei au venit astăzi la Chişinău pentru a pune bazele Consiliului pentru Dezvoltare Locală. Aici vom aduna experienţele unora şi ideile altora. Vom pune astfel la aceeaşi masă cei mai buni experţi în administrarea locală. Nu vom face politică abstractă, ci vom căuta soluţii reale care funcţionează. Dacă a fost posibil să implementăm proiecte bune în mai multe localităţi, de ce să nu extindem experienţa aceasta în alte localităţi? Vrem ca toate familiile să se bucure de cădură, canalizare, de drumuri asfaltate, şcoli şi grădiniţe reparate”, a declarat liderul democraţilor.

Marian Lupu a supliniat că, prin această iniţiativă, Partidul Democrat vrea să aducă mai mulţi oameni cu experienţă în gospodărirea localităţilor, oameni serioşi şi de nădejde.

“Am cumpănit foarte bine ce fel de oameni să sprijinim ca viitori primari şi am înaintat numai oameni de nădejde. Am ţinut cont şi am fost exigenţi ca fiecare candidat PDM să fie un om de bază pentru comunitate, să fie gospodar, harnic şi de cuvânt”, a adăugat preşedintele PDM.

Tot astăzi, echipa PDM a pornit din nou în turneu în satele şi oraşele ţării, pentru a discuta cu oamenii şi a le vorbi despre cea ce vor face primarii democraţi pentru fiecare familie. Aici, liderul PDM a venit cu un îndemn către toţi candidaţii înaintaţi de formaţiune — să fie sinceri şi să le promită oamenilor numai ceea ce vor putea face. “Sfatul meu este să faceţi mai puţină politică abstractă şi mai multe fapte bune pentru familii, pentru comunităţile pe care le reprezentaţi. Acordaţi atenţie şi respect fiecarui cetăţean, aplecaţi-vă cu modestie şi suflet asupra problemelor, pentru că şi aşa oamenii sunt destul de încercaţi!”, a spus Marian Lupu, adresându-se candidaţilor democraţi.

pdm.md