Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Unul din trei primari nou aleşi este membru al PDM

|versiune pentru tipar| PDM, 29 iunie 2015 | 

“În urma votului cetăţenilor din cele două scrutine ale alegerilor locale generale, PDM este astăzi formaţiunea politică cu cei mai mulţi primari aleşi în fruntea localităţilor. Acest lucru înseamnă că unul din trei primari este membru al PDM”, a declarat, astăzi, 29 iunie a.c., preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu.

În cadrul briefingului de bilanţ al alegerilor locale generale, liderul PDM, Marian Lupu a ţinut să aducă mulţumiri tuturor oamenilor, care au ieşit la vot şi au ales primari de nădejde, echipe de nădejde, care vor face multe fapte bune pentru localităţile lor. “Le mulţumesc, în numele Partidului Democrat, tuturor celor care şi-au pus încrederea în candidaţii PDM. După votul de ieri, Partidul Democrat din Moldova a mai câştigat, pe lângă cele 147 de primării adjudecate încă din primul tur, alte 140 de primării. Practic devenim principala forţă pro-europeană la nivelul comunităţilor moldoveneşti”, a declarat Marian Lupu.

În opinia liderului PDM, scorul de 287 de localităţi, care vor avea primari democraţi, onorează Partidul Democrat, dar şi responsabilizează. De asemenea, liderul Marian Lupu a subliniat faptul că PDM este singura formaţiune, care a reuşit să crească şi procentual şi ca număr de mandate, comparativ cu ultimele alegeri locale generale. Mai mult, majoritatea primarlor PDM, care au candidat pentru un nou mandat, au reuşit să câştige detaşat. Acest fapt, a precizat preşedintele PDM, demonstrează că, “primarii democraţi au convins, nu prin cuvinte, ci prin faptele pe care le-au realizat în ultimii ani”.

Totodată, Marian Lupu a subliniat că alegerile locale au consemnat o victorie clară a partidelor pro-europene, fapt care permite crearea majorităţilor în consiliile locale, formate din partide care împărtăşesc aceiaşi viziune, de menţinere a cursului european al ţării. “Rezultatele obţinute de partidele pro-europene transmit un mesaj important: direcţia de dezvoltare europeană nu poate fi pusă în discuţie în Moldova. Acest lucru arată că, în pofida dificultăţilor, majoritatea cetăţenilor îşi pun speranţele în partidele pro-europene şi vor ca direcţia de dezvoltare a ţării să fie menţinută şi mai departe. Tot ce trebuie făcut acum este formarea rapidă a unui nou guvern pro-european, mai stabil, mai bine susţinut din Parlament, care să continue într-un ritm mai accelerat progresele pentru apropierea de UE”, a mai spus preşedintele PDM.

pdm.md