Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Liberalii din Criuleni s-au lansat în campania electorală pentru alegerile locale

|versiune pentru tipar| PL, 9 mai 2015 | 

Organizaţia Teritorială a Partidului Liberal din Criuleni s-a lansat astăzi, 9 mai 2015, în campania electorală a alegerilor locale generale din data de 14 iunie 2015. Evenimentul a avut loc în localitatea Corjova din raionul Criuleni, la care au participat mai mulţi simpatizanţi, dar şi membri ai Partidului Liberal.

La lansarea în campania electorală pentru alegerile locale din 14 iunie 2015 a Organizaţiei Teritoriale PL Criuleni, alături de preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Criuleni, Oleg Ogor, primarul localităţii Corjova, Gheorghe Ojog, dar şi candidatul la funcţia de primar al oraşului Criuleni, Dumitru Simon, şi ceilalţi candidaţi din localităţile raionului Criuleni, a participat şi preşedintele PL, Mihai Ghimpu, care a venit cu un discurs şi un cuvânt de mulţumire pentru cei adunaţi la eveniment.

“Lansarea Partidului Liberal din Criuleni în alegerile locale, în această zi care este dedicată zilei Europei, ziua care a adus pace pe acest pământ în urma războiului dintre 2 regimuri, cel comunist şi cel nazist, înseamnă că va fi un rezultat bun. Mai mult ca atât, în această zi, în acest sat cu gospodari, cu primar gospodar, se va dezveli monumentul lui Ştefan cel Mare. Ştefan cel Mare a adus doar victorie! Succes şi Victorie colegilor mei din Criuleni!

Ne-au furat, Ne-au trădat! Este timpul să facem DREPTATE, acesta este sloganul Partidului Liberal şi nu este un slogan politic. Este un slogan care reprezintă durerea şi gândurile tuturor cetăţenilor care aşteaptă de 25 de ani să vină dreptatea pe acest pământ. Iată de ce sfârşitul acestui slogan se încheie cu: «Este timpul să facem DREPTATE».

Toată lumea doreşte această dreptate, o aşteaptă. Dar foarte mulţi nu înţeleg că această dreptate nu poate fi pe acest pământ atât timp cât noi suntem înconjuraţi de politica Federaţiei Ruse. Timp de 200 de ani, iată se apropie ziua de 16 mai unde se vor face 203 ani de la 1812, dreptate pe acest pământ nu a fost şi nu va fi, dragi cetăţeni, atât timp cât nu vom face parte din familia unde cei care deţin funcţii publice, inclusiv primarii, deputaţii, prim-miniştrii, preşedintele statului, nu vor lucra pentru oameni, ci pentru bani şi pentru funcţii.

Să furi un miliard, ziua în amiaza mare, în cel mai sărac stat din Europa. Să iei de la gura copiilor, care nu mănâncă, care nu au cu ce se îmbrăca, de la părinţii, buneii tăi care te-au adus în această funcţie, înseamnă că nu eşti departe de un criminal, de un dictator precum a fost Stalin şi Hitler. Fiindcă numai aşa poţi să-ţi permiţi să-i dezbraci pe toţi de la mic la mare. Şi cu regret, stimaţi cetăţeni, ai Republicii Moldova dreptate nu va veni, cât unii din dvs. pledaţi pentru Uniunea Vamală.

Niciodată cel care a ocupat nu vine să-l fericească pe cel pe care l-a ocupat. De ce oare noi nu suntem capabili să alegem oameni cinstiţi, corecţi, patrioţi, cu suflet pentru oameni, şi votăm pe cei care ne fură? Apoi dăm vina pe Europa, pe partidele pro-europene şi vrem, astfel, spre Rusia, că aceştea nu sunt buni. Gândiţi-vă atunci când daţi votul şi cui îl daţi!

Această dreptate poate veni numai în cadrul familiei europene. Aşa cum în aceşti 5 ani de zile s-au făcut drumuri europene spre nord şi spre sud, s-au construit mii de metri de canalizare şi apeducte, aşa va fi şi în continuare, doar în cadrul acestei familii europene. Obţinerea acordului de asociere pentru Republica Moldova înseamnă proiecte pentru dezvoltarea satelor şi de aici pot veni bani, nu de la Kremlin.

Cred că alegerile locale ţin de problema locală, de satul său, de comuna sa. Este adevărat. Este nevoie de ales un gospodar, un om cinstit, dar să nu uităm că şi alegerile locale, ca şi cele parlamentare din toamna anului trecut, sunt alegeri geopolitice. Veţi vota pentru primarii care pledează pentru Uniunea Vamală, pentru Federaţia Rusă, înseamnă a merge spre cel care toată viaţa ne-a umilit. Asta înseamnă a distruge viitorul copiilor şi a nepoţilor dvs. Fiindcă în această zonă nu există omul, interes faţă de drepturile sale, în această zonă fostă sovietică există şi prevalează doar interesul imperial, al banului şi a funcţiilor.

Ştiu că sunteţi nemulţumiţi. Dar nu toţi au compromis aceste valori, nu toţi au furat miliardul, nu toţi au trădat acest pământ. Noi, liberalii, niciodată nu am trădat, nu vom trăda, nu am furat şi nici nu vom fura! Noi suntem partidul pentru oameni, pentru durerile acestui pământ, pentru că noi ştim cât a suferit acest pământ şi aceşti oameni, indiferent de naţionalitate.

Iată de ce noi, Partidul Liberal, vă chemăm pe întreg teritoriul Republicii Moldova să susţineţi candidaţii PL. Pentru că nu este doar lupta pentru primării, este o luptă pentru viitorul nostru şi acest viitor nu poate fi decât european. Şi acest lucru îl pot face consecvent, cu demnitate, îl poate duce partidul Liberal, prin viitori primari, consilieri şi cu acei deputaţi care au fost votaţi în toamna anului trecut.

E trist să auzi că unii cetăţenii ai Republicii Moldova vor refacerea Uniunii Sovietice.

Unindu-ne, noi suntem puterea! Şi doar aşa vom scăpa de sărăcie, nevoi şi mizerie, aşa că votaţi primarii şi consilierii Partidului Liberal!

Haideţi să facem DREPTATE!”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Cu un mesaj a venit şi preşedintele Organizaţiei Teritoriale al PL Criuleni, Oleg Ogor:

“Astăzi este o zi importantă pentru noi, dar şi pentru viitorul raionului Criuleni, Organizaţia Teritorială PL se lansează oficial în campania electorală şi continuă să lupte pentru a aduce dreptatea cetăţenilor din satele noastre.

Garanţia bunătăţii noastre de mâine este Partidul Liberal, care este cu oamenii alături şi cu sufletul pentru oameni.

Cunoaştem problemele cu care se confruntă localităţile noastre şi cele ale raionului, iar acestea pot fi rezolvate doar de noi, pentru că noi, şi nu alţii, ştim să le rezolvăm şi noi putem face schimbarea, pentru că noi nu suntem falşi, muncim cu adevărat şi luptăm pentru oameni pentru a aduce prosperitatea în localităţile raionului Criuleni”, a subliniat Oleg Ogor.

Evenimentul a culminat cu dezvelirea unui monument în cinstea lui Ştefan cel Mare în centrul satului Corjova.

pl.md