Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă au susţinut o conferinţă de presă privind rezultatele alegerilor locale

|versiune pentru tipar| PL, 15 iunie 2015 | 

Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, şi Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte PL, candidatul PL la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, au susţinut astăzi, 15 iunie 2015, o conferinţă de presă privind rezultatele alegerilor locale din 14 iunie 2015.

Liderul liberalilor a ţinut să aducă mulţumiri cetăţenilor care au ieşit la vot şi celor care au susţinut candidaţii PL la funcţia de primar şi consilieri.

“Le mulţumim cetăţenilor, în primul rând celor care au ieşit la vot! Să votezi nu este o obligaţie, este un drept, iar ei şi-au exercitat acest drept. Le mulţumim celor care au votat Partidul Liberal şi pentru primarii PL şi consilierii PL. Avem primari din primul tur şi avem mulţi primari care au trecut în turul II, precum este şi Dorin Chirtoacă, candidat la funcţia de primar general în municipiul Chişinău.

Dacă e să comparăm cu rezultatele din alegerile din parlamentare, PL are o creştere cu 3% pe republică.

Cea mai importantă este creşterea în municipiul Chişinău, unde în comparaţie cu 2011, Dorin Chirtoacă a ieşit pe 1 loc şi la sigur PL va aduce prin Dorin Chirtoacă victoria democraţiei, cursului european şi cetăţenilor, pentru că foarte mult contează cine va fi primar general al capitalei.

În capitală, Dorin Chirtoacă a depăşit-o pe Zinaida Greceanîi cu 2%. Este un mare succes în situaţia când vedem că celelalte partide cu care am fost în AIE-1 şi AIE-2 au rezultate foarte slabe, asta demonstrează că cetăţenii din municipiul Chişinău, care sunt cei mai informaţi, au înţeles cine poartă vina de cele întâmplate, de creşterea corupţiei, de sărăcie, de furtul miliardului şi nu ne-au pus şi pe noi în acelaşi coş.

Ne bucură faptul că în Chişinău şi în republică forţele democratice au majoritatea, pot forma o majoritate în Consiliul Municipal Chişinău, dar şi în celelalte consilii din teritoriu — locale, raionale, orăşeneşti, etc” — a subliniat Mihai Ghimpu

Prezent la conferinţă, candidatul PL la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a venit cu un mesaj de mulţumire pentru cei care au votat şi a declarat următoarele:

PL îşi anunţă satisfacţia în legătură cu ceea ce am reuşit să facem în această campania electorală, de asemenea, ne exprimăm recunoştinţa şi aducem mulţumiri alegătorilor noştri din Chişinău şi din republică, evident, le mulţumim celor care au ieşit la vot, indiferent de alegerea făcută.

Participarea la vot se înscrie în media europeană, dar este mai mică decât cea de acum 4 ani, totuşi, modul în care arată rezultatele în municipiul Chişinău ne vorbeşte despre faptul că oamenii au înţeles că în 8 ani avem rezultate pentru ei, altfel ar fi fost situaţia de la Bălţii sau Orhei.

Rezultatul cert pentru Chişinău este că vom avea o majoritate democratică în CMC şi vom putea face o majoritate care va continua proiectele europene începute, dar şi iniţierea altor noi proiecte, lucru pe care nu l-am avut până acum. Pentru turul II se conturează o situaţie clară, similară cu cea din 2007 şi 2011, în care avem şansa să continuăm dezvoltarea europeană a Chişinăului şi, din acest considerent, vă anunţ că subsemnatul, primarul faptelor concrete, este PRIMARUL TUTUROR! Noi nu împărţim oamenii în roşii, albaştri, verzi şi alte culori, tot ce facem este pentru toţi locuitorii, indiferent de opţiunile lor politice.

Sperăm că în aceste 2 săptămâni vom avea posibilitatea să o vedem pe doamna contracandidată la dezbateri, la alte evenimente publice organizate, ca să vedem proiectele şi propunerile dumneaei.

Partidul Liberal intră plenar în competiţia din turul doi, pe care o vom câştiga detaşat, şi vom păstra locomotiva dezvoltării europene în Chişinău, încrederea în democraţie spulberată de alte partide “proeuropene” şi vom duce până la capăt obiectivul integrării europene.

Pe final, Dorin Chirtoacă a făcut şi totalul rezultatelor electorale pe suburbii:

În municipiul Chişinău avem o primărie câştigată din primul tur, este vorba de Condriţa, avem majoritate în consiliile locale din mai multe suburbii. În 8 suburbii avem turul doi pentru candidaţii PL, cert este că în suburbii votul este mult mai consolidat decât în sectoare, dar şi în sectoare votul a fost mai consolidat decât acum 4 ani, deci, Chişinăul este pe calea corectă.

Ţin să vă reamintesc că noi nu împărţim oamenii pe criterii politice, nu am făcut discriminare timp de 8 ani, am fost primarul tuturor, iar capitala este pentru toţi!

La sfârşitul conferinţei de presă, Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a răspuns la întrebările jurnaliştilor despre constituirea unei majorităţi parlamentare.

pl.md