Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Datorită lui Usatîi, a fost anulat embargoul rusesc pentru două companii vinicole din Moldova

|versiune pentru tipar| PN, 2 iunie 2015 | 

“Imperial Vin” şi “Mold-Nord” îşi vor relua exporturile spre Federaţia Rusă

Renato Usatîi a anunţat încă în luna aprilie a acestui an, fiind nevoit să se afle la Moscova, că a convenit “asupra scoaterii parţiale a embargoului pentru vinificatorii moldoveni în rezultatul unor negocieri purtate cu autorităţile ruse.”

Renato Usatîi a anunţat denumirea primelor companii care îşi vor relua exporturile pe piaţa rusească, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Mă bucur foarte mult că astăzi, 2 iunie, pe site-ul Serviciului Federal pentru protecţia consumatorilor din Rusia a fost publicată informaţia oficială privind ridicarea embargoului pentru două companii vinicole din Moldova — S.A «Imperial Vin» şi S.A «Mold-Nord». Producţia acestor vinificatori a fost recunoscută drept calitativă şi sigură”, a declarant Renato Usatîi.

“Fiind la Moscova, am avut posibilitate să discut cu acţionarii acestor două companii, dar şi cu alţi 6 producători. Anterior, compania Imperial Vin exporta în Rusia 1,5 milioane de sticle anual, iar volumul exporturilor companiei «Mold-Nord» constituia 10 milioane de litri de vin în vrac”, a adăugat liderul Partidului Nostru.

Renato Usatîi şi-a exprimat convingerea că acesta este doar un prim pas, iar “în timpul apropiat nu mai puţin de 10–20 de companii vinicole şi câteva zeci de producători de fructe îşi vor exporta producţia în Rusia.”

“Imediat după alegeri, primul lucru pe care îl voi face în calitate de primar al oraşului Bălţi va fi organizarea unui forum economic al tuturor producătorilor moldoveni de băuturi alcoolice şi fermierii”, a precizat Usatîi.

Amintim că anul trecut Rusia a impus embargo pentru fructele, vinurile şi conservele moldoveneşti, dar şi alte produse. Pagubele producătorilor moldoveni în urma pierderii pieţei ruseşti sunt estimate la aproximativ 20 de milioane de dolari.

ru1.md