Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPN

Usatîi despre rezultatele alegerilor: Am câştigat tot ce am vrut!

|versiune pentru tipar| PN, 29 iunie 2015 | 

Candidaţii Partidului Nostru, având o acoperire de 50% la nivle naţional, au câştigat 90 la sută dintre primăriile oraşelor şi 80% din primăriile satelor din întreaga ţară

Pur şi simplu zdrobitoare! Astfel califică Renato Usatîi rezultatele obţinute de formaţiunea pe care o conduce în turul doi al alegerilor locale.

“Nu am câştigat pur şi simplu, ci am învins convingător, detaşat, cu rezultate frumoase!”, a declarat Usatîi la conferinţa de presă privind bilanţul alegerilor locale, argumentându-şi declaraţiile cu exemplul candidaţilor Partidului Nostru de la Drochia şi Făleşti, care au obţinut aproape 80% din voturi, Glodeni care a acumulat 71,05%, Donduşeni (67,62%), Şoldăneşti (56,98%), Basarabeasca(61,70%), Vulcăneşti (59,37%), Comrat (55,39%), Ceadâr-Lunga (55,48%).

Partidul Nostru a câştigat alegerile şi în 32 de primării săteşti, dar şi în oraşele Biruinţa şi Iargara.

“Oamenii din oraşe nu mai au încredere în partidele de la guvernare. În rezultatul celor două tururi ale alegerilor locale, Partidul Nostru a obţinut victorie în 12 oraşe. Nu există probleme nici în consiliile orăşeneşti, unde Partidul Nostru va avea majoritatea în coaliţie cu socialiştii. Am devenit acea forţă a treia, care a unit electoratul moldovenesc.”, consideră Renato Usatîi.

Usatîi a vorbit cu părere de rău despre înfrângerea candidaţilor Partidului Nostru în oraşele Soroca şi Edineţ, iar în ultimul dintre ele a cerut deja renumărarea voturilor.

“Vom cere alegeri repetate în Edineţ. Candidatul PD a câştigat în faţa candidatului nostru cu o diferenţă de doar 13 voturi şi asta în timp ce peste 90 de buletine de vot au fost declarate nevalabile, din motive neîntemeiate. Este prea de tot chiar şi pentru democraţia moldovenească.”, a precizat Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a mai precizat că formaţiunea va cere invalidarea alegerilor din Tvardiţa. Şi asta pentru că unul dintre liderii primului tur şi-a retras candidatura, iar reprezentantul Partidului Nostru a fost inclus în turul doi cu doar 24 de oare înainte de ziua alegerilor şi nu a avut posibilitate să îşi desfăşoare campania electorală.

Usatîi a comentat şi incidentul din satul Racovăţ, raionul Soroca, unde reprezentantul PLDM a încercat să discrediteze imaginea candidatului Partidului Nostru la funcţia de primar.

“PLDM nu a reuşit să discrediteze prin escrocherie candidatul nostru din Racovăţ. Mihail Mitrofan a câştigat în turul doi al alegerilor şi a devenit primar al acestei localităţi. Toţi au văzut pe reţelele de socializare automobilul, care a nimerit în accident în noaptea aşa-numitei «bătăi electorale». Candidatului PLDM i-au sugerat să implice în acest incident candidatul nostru şi astfel să câştige alegerile, dar nu le-a reuşit!”, a declarat Usatîi.

Usatîi planifică să organizeze în scurt timp o întâlnire cu primarii aleşi în sudul şi nordul ţării, precizând că intenţionează “să se îndepărteze de metodele primitive de administrare a localităţilor şi intenţionează să dezvolte oraşele şi satele ţării, inclusiv din bani proprii.”

“Vom crea un Fond naţional de investiţii, care va atrage investitori. Totodată, deja am depus la Ministerul Justiţiei documentele de înregistrare a Fundaţiei de caritate «Renato Usatîi»”, a declarat preşedintele Partidului Nostru.

ru1.md