Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriLocale2015DeclaraţiiPPEM

Iurie Leancă în ajunul alegerilor: A fost o campanie electorală ştearsă şi complicată, în care concurenţi ai PPEM au fost intimidaţi de instituţiile statului

|versiune pentru tipar| PPEM, 12 iunie 2015 | 

Preşedintele Blocului Electoral “Platforma Pupulară Europeană din Moldova”, Iurie Leancă, a făcut astăzi totalurile campaniei electorale pentru alegerile de duminică, alături de candidatul pentru funcţia de primar al Chişinăului, Oazu Nantoi, şi echipa de consilieri în CMC.

Iurie Leancă a spus că actuala campanie a fost una “ştearsă, lipsită de consistenţă, desfăşurată în spatele scenei, unde conducătorii din umbră ai ţării şi-au făcut jocurile pentru a manipula oamenii şi a-i ţine în acest fel la putere”.

Liderul PPEM a mai declarat că instituţiile statului au fost implicate plenar, pentru a intimida candidaţii partidelor care nu sunt la putere, “ Noi, cei de la PPEM, am resimţit din plin acest abuz, în mod special din partea celor care ar trebui să vegheze asupra implementării cadrului legal”, a afirmat Iurie Leancă. El a făcut referire la un caz recent — pe 10 iunie în satul Chetrosu din Drochia, poliţia a venit cu percheziţii la candidatul PPEM pentru funcţia de primar, invocând că acesta ar produce droguri în scop de înstrăinare. “Aberaţii crase, nu au găsit absolut nimic. De la surse din MAI am aflat că, acum o săptămână, mai mulţi comisari au fost convocaţi şi li s-a dat instrucţiune clară să facă abuz de instrumentele şi pârghiile pe care le au pentru a intimida şi a scoate din cursă candidaţii noştri”, a precizat Iurie Leancă.

El a făcut apel la structurile Poliţiei şi Fiscului să nu se lase influenţate de politicieni şi să respecte legea. Totodată, Iurie Leancă a menţionat că deşi campania a fost complicată, PPEM a reuşit, astfel încât cetăţenii să nu fie privaţi duminică de dreptul de a susţine candidaţii PPEM. “Am mai reuşit să păstrăm blocul nostru, pentru că au fost eforturi de a-l dezbina. Le sunt recunoscător PLR şi PAD că au demonstrat capacitate de rezistenţă şi au înţeles ceea ce e important pentru noi — că interesul naţional al R.Moldova este să ieşim din această criză şi să-i dăm la o parte pe cei care se ocupă de interese meschine”, a spus liderul blocului PPEM.

În concluzie, Iurie Leancă a subliniat: “Suntem în faţa unor alegeri importante — votaţi pentru viitorul ţării — Oazu Nantoi la Primăria Chişinăului şi echipa PPEM în toată ţara”.

La rândul său, Oazu Nantoi a declarat că după întâlnirile cu cetăţenii a înţeles că locuitorii Chişinăului sunt dornici de un primar care să-i respecte, un CMC transparent şi necorupt şi un Aparat al Primăriei întors cu faţa spre cetăţeni. “Şi eu sunt mandru ca am o asemenea echipă”, a declarat candidatul PPEM pentru funcţia de primal al capitalei.

El a mai spus că Blocul Electoral PPEM a realizat o campanie pe bani puţini, dar curaţi, donaţi de la oameni cu demnitate şi dornici de adevăr. “Vă garantez că nu vom ceda, vom merge până la capăt — asta înseamnă lupta cu corpuţia, întoarcerea oraşului şi a statului cetăţenilor”, a conchis Oazu Nantoi, îndemnând oamenii să-şi dea votul pentru PPEM în alegerile din 14 iunie.

ppe.md