Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Expresul Partidului Democrat s-a pornit din nou în satele şi oraşele Moldovei!

|versiune pentru tipar| PDM, 14 octombrie 2014

De data aceasta, trei echipe ale Partidului Democrat s-au urcat la bordul a trei autocare, care au plecat în această dimineaţă spre nordul, centrul şi sudul ţării.

“Astăzi, porneşte Expresul Partidului Democrat. Vom merge la bordul mai multor autocare în sate şi oraşe pentru a discuta cu oamenii. Am decis să le cerem opinia cetăţenilor şi acum când suntem în campanie. PDM este partidul care se consultă cu oamenii şi vom ţine cont de părerea lor atunci când vom elabora politicile ce ţin de soluţionarea principalelor probleme pe care le au ei, familiile lor, localităţile lor”, a declarat înainte de plecare preşedintele Parlamentului, Igor Corman, care va conduce echipa democraţilor care se va afla în această săptămână în regiunea de nord a Moldovei.

Echipa PDM este pregătită să le prezinte oamenilor din toată ţara în ce constau măsurile concrete pe care partidul le propune pentru creşterea nivelului de trai pentru fiecare familie. În premieră, democraţii au ales să se consulte cu cetăţenii înainte de a include aceste măsuri în programul electoral şi de guvernare cu care formaţiunea se va prezenta la alegerile din 30 noiembrie.

“Înainte de a le cere să ne voteze, noi le cerem opinia! Ne interesează ce au de spus agricultorii, muncitorii din fabrici, medicii, profesorii, pensionarii, tinerii, mamele, oamenii de afaceri, oamenii de cultură — toţi oamenii Moldovei”, a afirmat Valentina Buliga, care se va afla zilele acestea în raioanele din sudul ţării. Valentina Buliga, vicepreşedintele PDM, a subliniat că în cadrul acestei ample consultări naţionale, cetăţenii sunt îndemnaţi să îşi exprime părerile cu privire la situaţia familiilor, nivelul de trai şi la măsurile PDM pentru întregirea familiilor.

Consultarea pe care PDM o realizează la nivel naţional cu cetăţenii, în cadrul întâlnirilor din toate raioanele ţării, a fost anunţată de liderul democrat. Marian Lupu a explicat că, în acest mod, formaţiunea intenţionează să-şi verifice programul electoral — prin consultare directă cu cetăţenii, întrebând părerea lor despre măsurile realizate. “Vrem să ştim exact ce sarcini pun oamenii în faţa viitoarei guvernări. În baza părerilor pe care oamenii ni le vor transmite, noi vom definitiva Platforma electorală care va sta la baza Programului de guvernare”, a declarat preşedintele PDM.

În următoarele luni, echipe compuse din experţi din diverse domenii, divizate în echipe pe regiuni, vor merge în sate şi oraşe.

Primele destinaţii ale celor trei echipe care au pornit cu Expresul Partidului Democrat vor fi Briceni, Şoldăneşti şi Cahul.

Pe parcursul zilei, Serviciul de presă al PDM va reveni cu informaţii despre vizitele democraţilor în teritoriu.

Expresul Partidului Democrat a ajuns la Briceni

Echipa PDM, condusă de preşedintele Parlamentului Igor Corman, a ajuns astăzi la Briceni. Expresul Partidului Democrat, în care se deplasează echipa democraţilor care se va afla în această săptămână în regiunea de nord a Moldovei, a oprit în centul oraşului Briceni, fiind întâmpinată de către locuitori.

Democraţii le-au oferit oamenilor informaţii despre măsurile concrete pe care partidul le propune pentru creşterea nivelului de trai pentru fiecare familie, dar şi au solicitat părerea lor despre măsurile propuse de ei pentru dezvoltarea ţării.

“Am venit în această localitate pentru a vă oferi informaţii despre măsurile noastre prin care vrem să creştem economia ţării. PDM a elaborat un Plan Economic cu acţiuni concrete, care vor avea ca rezultat creşterea nivelului de trai pentru fiecare familie, pe care vrem să-l explicăm şi să cerem opinia cetăţenilor. Vom sprijini agricultura, vom dezvolta infrastructura, vom susţine micile afaceri de familie şi vom crea locuri de muncă potrivite şi bine plătite. Suntem încrezuţi că fără astfel de măsuri nimeni nu poate vorbi serios despre bunăstare pentru fiecare familie sau progres pentru ţară”, a explicat Igor Corman în discuţiile cu locuitorii oraşului Briceni.

În următoarele luni, echipe compuse din experţi din diverse domenii, divizate în echipe pe regiuni, vor merge în sate şi oraşe. Primele destinaţii ale celor trei echipe care au pornit cu Expresul Partidului Democrat vor fi Briceni, Şoldăneşti şi Cahul.

Expresul Partidului Democrat a avut o oprire în oraşul Şoldăneşti

O echipă a democraţilor a ajuns astăzi în zona de centru a Moldovei. Expresul Partidului Democrat a avut o primă oprire în oraşul Şoldăneşti, unde membri ai formaţiunii au prezentat Planul Economic al PDM pentru creşterea Moldovei şi au ascultat părerile oamenilor.

Localnicii, adunaţi în număr mare pentru a întâmpina Expresul Partidului Democrat, au spus că îşi doresc o viaţă mai bună, aici, acasă, în Moldova, iar de la partide politice aşteaptă acţiuni concrete de susţinere a satelor şi oraşelor.

Parlamentara Valentina Stratan le-a spus celor adunaţi în paţa centrală a oraşului Şoldăneşti că Partidul Democrat a decis să meargă într-un nou turneu prin ţară, pentru a se consulta cu cetăţenii privind situaţia familiilor, nivelul de trai. “Am reluat această acţiune de a merge în faţa oamenilor, de a le asculta opinia, care este una foarte importantă, de a le mulţumi pentru toate sugestiile anterioare, pentru toate propunerile de îmbunătăţire a acelor probleme care sunt în Republica Moldova”, a explicat democrata Valentina Stratan.

“Vrem să vedem că suntem susţinuţi de către guvernare. Considerăm că în capul mesei trebuie puse problemele oamenilor. Avem nevoie de locuri de muncă bine plătite, condiţii de trai decente aici în Moldova. Vedem că Partidul Democrat este un partid de ajutor în ţară. Faptele care le promit le îndeplinesc”, a spus un locuitor din Şoldăneşti.

Partidul Democrat din Moldova se află în turneu în satele şi oraşele Moldovei, pentru a se consulta cu oamenii de pe loc despre priorităţile pe care ei consideră că vor ajuta la creşterea nivelului de trai în fiecare familie.

Printre aceste priorităţi se numără asigurarea de locuri de muncă potrivite şi bine plătite aici, în Moldova. “Vom asigura finanţări sporite pentru recalificarea foorţei de muncă, precum şi pentru instruirea tinerilor dornici să-şi deschidă propriile afaceri”, a menţionat Valentina Stratan în discuţiile oamenii pe care i-a întâlnit în sudul ţării.

Igor Corman: Doar urmând un progam bine pus la punct putem să îmbunătăţim viaţa moldovenilor

Echipa PDM condusă de preşedintele parlamentului Igor Corman, care se află în turneul de consultare naţională cu cetăţenii din nordul ţării, a oprit la finele zilei în centrul oraşului Briceni, unde a avut loc un mare eveniment de promovare a candidaţilor PDM. Concertul susţinut de artişti autohtoni, organizat de partidul Democrat, a reunit mii de locuitori ai raionului Briceni.

“Noi am venit astăzi într-o echipă mai numeroasă. Perioada electorală este un moment prin care trec toate ţările democratice. Miza alegerilor din 30 noiembrie este foarte mare, din care motiv am decis să avem o consultare largă cu cetăţenii şi acum când ne verificăm Programul electoral al partidului. Nu am venit să cerşim voturi, ci să discutăm cu oamenii, să auzim părerea lor despre Planul economic orientat spre dezvoltarea ţării, economiei. Considerăm că doar urmând un progam bine pus la punct putem să îmbunătăţim viaţa moldovenilor, să creştem creştem salariile şi pensiile”, le-a spus celor adunaţi în centrul oraşului Briceni Igor Corman.

Şi la sud, în oraşul Cahul, a avut loc un eveniment de amploare, organizat de Partidul Democrat. În mesajul către locuitorii din Cahul, vicepreşedintele Parlamentului, Sergiu Sârbu, a vorbit despre elementul vizual pe care PDM l-a asociat acestei campanii electorale. “Acest brâu, care este simbolul campaniei PDM, simbolizează unitatea, la care îndemnăm toţi locuitorii Moldovei. Pe 30 noiembrie, noi vă îndemnăm să votaţi nu o platformă abstractă, dar să susţineţi propria platformă, pe care o vom definitiva în baza propunerilor oamenilor”, a spus Sergiu Sîrbu.

Locuitorii adunaţi înnumăr mare în piaţa centrală a oraşului, le-au transmis liderilor democraţi că “oamenii de la Cahul doresc o nouă Moldovă în care oamenii să se simtă protejaţi de către stat”.

Vicepreşedintele Partidului Democrat, Valentina Buliga, a adăugat la Cahul că Moldova se află într-o perioadă extrem de importantă, când de deciziile luate depinde viitorul ţării. “Putem spune că în ultimii ani a fost pus un fundament solid pentru dezvoltarea Moldovei, pe care vom construi o ţară prosperă cu viitor european. Foarte mult însă depinde de deciziile celor care vor construi acest viitor”, a spus Valentina Buliga.

“Venim cu o echipă de oameni profesionişti, care îşi cunosc meseria şi ştiu cum să soluţioneze gravele probleme cu care se confruntă oamenii. Este extrem de important să asigurăm o continuitate a proiectelor demarate, astfel ca oamenii să resimtă pe deplin efectul celor realizate”, a spus vicepresedintele PDM, Valentina Stratan, adresândus-se celor câteva mii de oameni adunaţi în centrul oraşului Şoldăneşti. Valentina Stratan a adăugat că echipa Partidului Democrat, care a mers azi în raioanele din centrul ţării a avut multe întilniri cu oamenii, care le-au vorbit despre nevoile şi aşteptările lor. “Am auzit multe probleme de care vom ţine cont. Aceste abordări ne ajută să fim mai eficienţi în ceea ce facem”, a punctat democrata.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md