Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: PDM este partidul dezvoltării Republicii Moldova

|versiune pentru tipar| PDM, 20 octombrie 2014

PDM este un partid care susţine puternic noile investiţii în economie, iar dintre acestea investiţiile publice în infrastructură sunt printre cele mai importante. Declaraţia a fost făcută astăzi, de către preşedintele democrat Marian Lupu, în cadrul întrevederii cu angajaţii din domeniul feroviar, cu care a discutat despre creşterea Moldovei şi despre condiţiile de muncă.

Lucrătorii au susţinut planul PDM, explicând într-un mod foarte clar cum creşterea economică a Moldovei se va reflecta în creşteri ale nivelului de trai pentru fiecare. “Iată, de exemplu la noi, locomotivele şi vagoanele cu care lucrăm sunt vechi şi este nevoie mare să fie înnoite. Aşteptăm şi alte prgrame de dezvoltare pentru întreprindere, deoarece dacă va prospera întreprinderea, vom avea condiţii mut mai bună de muncă”, a opinat un lucrător din domeniul feroviar.

“S-au făcut progrese importante, dar ştim că mai sunt multe de făcut”, a venit imediat asigurarea lui Marian Lupu. “Avem programe investiţionale realiste, susţinute de parteneri europeni. Sunt proiecte foarte necesare pentru ţară, bani care vor fi investiţi în viitorul fiecărui cetăţean”, a explicat liderul PDM.

Un mesaj bine primit de angajaţii din domeniul feroviar a fost cel al ministrului degrevat al Transporturilor, Vasile Botnari, candidat al PDM pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. “Vom investi foarte mult în infrastructura, în materialul rulant, în locomotive, vagoane, dar şi în locuri de muncă. Suntem la etapa finală de negocieri cu băncile europene pentru obţinerea a 100 mil. euro investiţii pentru modernizare. Sigur că vor fi introduse şi multe tehnologii noi — vom lansa modernizarea vagoanelor aici la Chişinău, aceleaşi bilete electronice la care se lucrează acum şi pe care le vom implementa de la anul viitor”, a spus Vasile Botnari.

Ministrul degrevat al Transporturilor a precizat că CFM este o întreprindere a Moldovei, care poate fi manageriată eficient şi care nu trebuie înstrăinată. “Nu vom înstrăina activele Căilor Ferate”, a punctat democratul Vasile Botnari. În plus, democraţii propun extinderea construcţiilor şi realizarea unei linii de cale ferată de mare viteză România — Moldova — Ucraina.

Întâlnirea de astăzi a avut loc în cadrul consultării naţionale cu cetăţenii, iniţiată pe Partidul Democrat în satele şi oraşele din ţară pentru a include în programul electoral al formaţiunii soluţiile pe cele mai stringente probleme ale populaţiei.

Sursa: www.marianlupu.md