Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Veteranii care au luptat pentru independenţa Moldovei se alătură PDM în alegerile de pe 30 noiembrie 2014

|versiune pentru tipar| PDM, 10 noiembrie 2014

Veteranii războiului de independenţă se alătură Partidului Democrat din Moldova în alegerile din 30 noiembrie 2014. PDM apreciază decizia veteranilor războiului de pe Nistru, care a fost anunţată astăzi, 10 noiembrie, în cadrul Consiliului Uniunii Naţionale a Veteranilor Războiului de Independenţă din Moldova, desfăşurat la Chişinău.

Veteranii războiului de independenţă s-au reunit pentru a-şi anunţa poziţia faţă de evoluţiile social-politice din Republica Moldova. “Republica Moldova este din nou în faţa alegerii, iar situaţia geopolitică ne determină să facem alegerea între stabilitate şi bunăstare sau conflict şi dezbinare. Noi, veteranii războiului de independenţă ştim cel mai bine care este preţul păcii şi de ce este important ca în societatea noastră să fie linişte. Suntem ferm convinşi că extremiştii şi cei care doresc să ne impune viziuni străine nouă nu au ce căuta la conducerea ţării”, a declarat preşedintele Uniunii, Eduard Maican, care a anunţat că veteranii războiului de pe Nistru, organizaţie ce reuneşte peste 10 mii de membri, vor sprijini în aceste alegeri Partidul Democrat.

“Am decis să nu stăm deoparte şi să ne facem auziţi acum, în preajma alegerilor din 30 noiembrie, pentru că vedem că unele forţe politice acţionează împotriva interesului nostru naţional şi ameninţă cu destabilizarea situaţiei din ţară. Preţul indiferenţei ar putea fi prea mare. De aceea, am decis ca nu doar să ne facem auziţi, dar să susţinem concret singurul partid care, aflat la conducerea ţării, va garanta stabilitatea pe teritoriul Republicii Moldova. PDM este singurul partid care poate garanta stabilitate şi care răspunde deplin aşteptărilor noastre”, a explicat Maican.

Aprecierea faţă de gestul veteranilor a fost exprimată de vicepreşedintele PDM, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, invitat să participe la reuniunea veteranilor. “Dumneavoastră nu aţi stat deoparte în 1991 — 1992 şi vă mulţumesc pentru sacrificiul pe care l-aţi făcut atunci. Aţi dat atunci un exemplu, aţi fost patrioţi care nu sunteţi indiferenţi de destinul ţării. Mă bucur că şi azi nu sunteţi indeferenţi. Vă mulţumesc şi pentru că, astăzi, susţineţi Partidul Democrat din Moldova. Vă asigur că aţi făcut alegerea înţeleaptă. Şi noi, cei din PDM, ţinem la Moldova şi vrem, ca şi dumneavoastră, ca în ţara noastră să fie pace şi stabilitate. Numai asigurând liniştea în ţară, vom putea să ne facem treaba de la Guvern şi din Parlament, vom putea creşte economia şi ne vom putea apropia de nivelul de bunăstare pe care îl dorim pentru familiile şi copiii noştri”, le-a spus veteranilor Igor Corman.

Veteranii au venit şi cu un apel către cei care ţin la Moldova: “PDM are o echipă unită cu oameni competenţi. Venim cu un apel către cei care ţin la Moldova şi vor ca ţara să se dezvolte în linişte şi pace să ni se alăture şi să susţină Partidul Democrat”, se menţionează în declaraţia adoptată de Uniunea Naţională a Veteranilor Războiului de Intependenţă.

Sursa: www.pdm.md