Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Partidul Democrat va fi determinant în formarea viitoarei coaliţii de guvernare pro-europeană

|versiune pentru tipar| PDM, 22 noiembrie 2014

“PDM este un susţinător ferm al vectorului european şi aşa va rămâne şi după alegerile din 30 noiembrie. Obiectivul nostru principal după alegeri este stabilitatea ţării, iar acest lucru include menţinerea parcursului european al Moldovei”. Declaraţia a fost făcută de liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, cu ocazia vizitei sale la Bălţi, remarcând că s-a tot pus săptămana aceasta, din nou, întrebarea despre coalitia post-electorală, iar unii au inceput să şi răspundă în locul Partidului Democrat.

“Voi repeta încă o dată ce am spus de multe ori ca să fie clar: Partidul Demcorat va fi la guvernare şi va fi determinant în viitoarea coaliţie! Aşa cum am demonstrat şi anterior, prin fapte concrete, vom asigura după alegeri parcursul european al ţării şi vom face coaliţie cu partide pro europene, nu cu PCRM”, a punctat preşedintele PDM.

Marian Lupu a subliniat că, pentru a-şi asigura un scor electoral cât mai bun şi a obţine susţinerea cetăţenilor, PDM a avut o campanie pozitivă, discutând cu cetăţenii. “Noi am lucrat în campanie cu oamenii, am ajuns practic în fiecare localitate din ţară ca să explicăm măsurile pe care le propunem pentru a asigura un viitor european fiecărui cetăţean. Şi le recomandăm colegilor din alte partide pro-europene sa facă acelaşi lucru, să obţină o susţinere cât mai mare din partea oamenilor şi să putem menţine cursul european al Moldovei”, a precizat Marian Lupu.

Liderul PDM a ţinut să mai menţioneze că procesul de integare europeană nu poate fi în detrimentul relaţiilor cu alte state.

Sursa: www.pdm.md