Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPLDM

Klaus Iohannis: Aderarea RM la UE este un proiect naţional al României

|versiune pentru tipar| PLDM, 28 noiembrie 2014 | 

Am certitudinea că România şi Republica Moldova vor împărtăşi acelaşi spaţiu comun de prosperitate şi democraţie în interiorul Uniunii Europene. România, cu siguranţa, are o datorie de necontestat faţă de Moldova — constituirea unui spaţiu comun de democraţie, stabilitate şi prosperitate, iar unul dintre obiectivele principale ale politicii externe a României este susţinerea în cel mai clar mod a parcursului european al Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, după întrevederea cu liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat.

Klaus Iohannis a subliniat că prima sa vizită externă o face la invitaţia preşedintelui PLDM în contextul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie.

“Mă aflu aici pentru a exprima întregul meu sprijin pentru consolidarea democraţiei şi alinierea la normele europene ale Republicii Moldova. Pe 30 noiembrie, cetăţenii Republicii Moldova au şansă să aleagă un viitor european pentru ţara lor. O schimbare în bine, care se va simţi în viaţa de zi cu zi a fiecăruia. Am speranţa că cei cu drept de vot vor opta pentru un viitor pro-european. Fac apel, cu precădere, şi la cei cu cetăţenie română: România a avut şansa istorică de a deveni parte a comunităţii europene. Pe 30 noiembrie, putem acorda o şansă europeană şi un viitor mai bun Republicii Moldova”, a declarat preşedintele ales al României.

Klaus Iohannis a apreciat înalt evoluţia relaţiilor dintre RM şi UE şi a dat asigurări că România va sprijini ca şi până acum interesele Republicii Moldova în faţa comunităţii europene.

“Aderarea Republicii Moldova este un proiect naţional al României. Şi mărturisesc că îmi doresc mult ca acest lucru să se întâmple în perioada mandatului meu de preşedinte al României”, a subliniat Klaus Iohannis.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a accentuat că vizita lui Klaus Iohannis are o conotaţie istorică şi i-a mulţumit pentru acest gest extraordinar de solidaritate, menţionând că este o conexiune evidentă între recentele alegeri prezidenţiale din România şi scrutinul parlamentar din RM.

“Cetăţenii urmează prin vot să decidă soarta ţării, urmează să decidă ce se va întâmpla cu ţara noastră. Trebuie să fim responsabili, uniţi, solidari şi să oferim Republicii Moldova un viitor european, cetăţenilor o viaţă mai bună în marea familie a Europei”, a spus preşedintele PLDM.

Vlad Filat a mulţumit României pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova de-a lungul anilor şi s-a arătat convins că parcursul european va continua şi Moldova va deveni parte a UE.

Sursa: www.pldm.md