Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPpNŢ

Comunicat de presă al Partidului “Pentru Neam şi Ţară”

|versiune pentru tipar| PpNŢ, 27 noiembrie 2014 | 

Conducerea Partidului pentru Neam şi Ţară se declară surprinsă şi şocată de actul de trădare, comis de unul dintre oamenii pe care formaţiunea i-a plasat în fruntea listei sale electorale.

După lansarea spotului de campanie al PpNŢ “Opriţi partidele războiului” primii care au atacat formaţiunea, au şi depus contestări la CEC, au fost Partidul Patria al lui Renato Usatii şi Partidul Socialiştilor al lui Igor Dodon. Este explicabil această reacţie, prin care cei doi concurenţi confirmă că sunt aserviţi intereselor ruseşti şi au pe liste candidaţi implicaţi în pregătirea unor acţiuni radicale în Republica Moldova. Noi îi considerăm “partide ale războiului” şi am decis că este de datoria noastră să folosim timpii de antenă conform legii şi să tragem un semnal de alarmă pentru cetăţenii Republicii Moldova, care încă nu înţeleg ce pericole îi pasc pe 30 noiembrie şi după această zi importantă pentru Neam şi Ţară.

Este firesc că ne-am verificat datele, am consultat experţi politici, am discutat cu potenţiali donatori, iar unii dintre aceştia au acceptat să susţină financiar campania PpNŢ care promovează mesajul de avertizare, pentru a preveni declanşarea unui război civil în Republica Moldova, aşa cum vedem astăzi în Ucraina. Am consultat acţiunea noastră şi cu reprezentanţi ai unor partide, care au mai multă experienţă în ce priveşte gestionarea chestiunilor de securitate şi ordone publică în stat, ceea ce este normal pentru politicienii responsabili, chiar dacă ei fac parte din partide mici.

Cu regret, suntem nevoiti sa constatăm că Vitalie Ţaulean nu este nici politician, nici un bărbat responsabil, care să înţeleagă şi să pună interesul naţional mai presus de rătăcirile personale. Domnia sa a ales sa atace PpNŢ, preşedintele formaţiunii şi campania anti-extrimism “Opriţi partidele războiului”! Noi considerăm că poate fi o singură explicaţie a unui asemenea gest de trădare a partidului şi a intereselor naţionale pe care am făcut totul pentru a le exprima public — dacă Ţaulean a fost racolat de serviciile speciale ruseşti şi de socialistul trădător, Igor Dodon! Primul argument al acestei aprecieri este faptul, că Ţaulean a prezentat o înregistrare făcută ilegal, fără mandat, a unei convorbiri oarecare, ce nu are nici o relevanţă. Asmenea capacităţi şi metode nu sunt la îndemâna unui simplu avocat, dar acest subiect va ţine de o calrificare aparte, în instanţele de judecată. Considerăm că acest semnal trebuie să fie preluat de instituţiile statului, care investighează în aceste zile structurile infiltrtate pe teritoriul Moldovei petnru a destabiliza situaţia internă din ţară!

Serviciul de presă al PpNŢ
Sursa: www.ipn.md