Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiDumitru Ciubaşenco

Ciubaşenco a făcut public proiectul Decretului Nr.1: Acesta va fi Decretul întregului popor!

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Dumitru Ciubaşenco, 30 septembrie 2016

Vineri, 30 septembrie, lîngă Reşedinţa de stat a preşedintelui, candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco, în prezenţa unui număr mare de jurnalişti şi a peste o sută de activişti ai “Partidului Nostru”, a făcut public proiectul Decretului Nr.1 “Privind dizolvarea Parlamentului RM”. Dumitru Ciubaşenco s-a obligat în faţa întregului popor să emită acest decret imediat după victoria la alegerile prezidenţiale, care vor avea loc pe 30 octombrie.

Dînd citire textului proiectului Decretului, Dumitru Ciubaşenco, s-a adresat către cei adunaţi şi toţi cetăţenii Moldovei. Pentru a atinge acest scop, noi propunem un instrument absolut legitim şi legal — Decretul privind dizolvarea Parlamentului, a spus Ciubaşenco.

El a declarat că după dizolvarea Legislativului trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate, formarea unui nou for legislativ, învestirea unui nou Cabinet de miniştri şi începutul muncii privind renaşterea statului moldovenesc. “Aceste proceduri pot fi desfăşurate foarte rapid”, a subliniat candidatul “Partidului Nostru” la funcţia de Preşedinte.

“Noi cunoaştem că mulţi cetăţeni ai ţării noastre nu mai cred nimănui”, a spus Ciubaşenco, adresîndu-se către toţi cetăţenii Moldovei. “Au ucis încrederea cei care se gîndesc doar la buzunarul său, cei care au furat miliardul”. El a subliniat că capul actualului regim, care distruge statul, este oligarhul Vlad Plahotniuc. Acest regim trebuie lichidat, “pentru ca Plahotniuc să nu omoare definitiv Moldova şi pentru ca noi să nu ne reproşăm că am urmărit cu nepăsare această crimă”, a spus candidatul “Partidului Nostru”.

Ciubaşenco a menţionat în mod special că Decretul prezidenţial privind dizolvarea Parlamentului va fi absolut legal şi legitim şi a comunicat că, există şi o argumentare juridică şi politică a acestui Decret, pregătită de cei mai buni jurişti din ţară, acest act fiind deja publicat şi poate fi văzut de orice cetăţean al ţării.

Candidatul “Partidului Nostru” a declarat că preşedintele ales în mod direct de către întreg poporul, adresîndu-se după susţinere la popor, va avea în acest sens mandatul direct din partea alegătorilor pentru semnarea Decretului privind dizolvarea Parlamentului. “Chiar dacă preşedintele s-ar răzgîndi şi dezice să semneze acest Decret, el nu ar putea face asta pentru că aceasta a însemna să mintă sute de mii de cetăţeni”, a spus Ciubaşenco.

El a subliniat că “acesta nu este Decretul unui om, Decretul nu e al meu, nu e al lui Renato Usatîi, nu e al «Partidului Nostru», este Decretul întregului popor. Semnătura preşedintelui pe acest Decret va fi ultima”.

Ciubaşenco a declarat că mercenarii lui Plahotniuc nu vor reuşi să discrediteze acest Decret popular privind dizolvarea Parlamentului. “Apărătorii lui Plahotniuc pot spune ce vor, eu oricum voi semna acest decret”, a declarat Ciubaşenco. Plahotniuc, care a violat Constituţia, nu are niciun drept să vorbească despre legalitate. Locul lui e la puşcărie. El deja falsifică alegerile, pentru a captura definitiv puterea. Iar cel mai bun răspuns va fi o asemenea victorie la alegeri, care vor face insignifiante orice falsificări.

“Pe mine nu mă interesează opinia lui Plahotniuc. Noi mergem la alegători cu Decretul nostru. Alegătorii vor decide!”, a concluzionat Ciubaşenco.

Ciubaşenco: Operaţiunea privind lichidarea “ISIS-ului moldovenesc” intră în etapa decisivă

În Moldova a fost dat startul oficial al campaniei electorale privind alegerea preşedintelui. Candidatul “Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, este hotărît: victoria la alegeri şi lichidarea regimului oligarhic.

Despre decizia sa de a duce “operaţiunea antiteroristă” pînă la sfîrşitul victorios, Dumitru a anunţat pe pagina sa de Facebook.

“30 septembrie 2016 — începutul oficial al campaniei electorale privind alegerea preşedintelui Moldovei.

Operaţiunea populară antiteroristă pentru lichidarea «ISIS-ului moldovenesc» — regimul antipopular al lui plahotniuc — intră în etapa decisivă.

Linia frontului este clar. Niciun fel de linii neutre. Sîntem noi, oameni normali, şi sînt ei — kilerii Moldovei din banda lui plahotniuc. Noi sîntem majoritatea. Ei — cei care s-au pus în afara moralei şi legii, minoritatea coruptă irecuperabil.

Scopul nostru — Victoria la alegeri, dizolvarea prin primul decret prezidenţial al Parlamentului nelegitim, eliberarea ţării de sub jugul lui plahotniuc şi edificarea noii Moldove”, a scris Dumitru Ciubaşenco.

Tot astăzi cu un cuvînt de îndrumare către Dumitru Ciubaşenco s-a adresat liderul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi. “Am venit, am văzut, am dizolvat!” — aceasta va fi lozinca campaniei electorale a lui Ciubaşenco, a declarat politicianul.

Discursul lui Ciubaşenco a fost urmărit de ofiţeri în civil

În timpul discursului lui Dumitru Ciubaşenco cu ocazia lansării campaniei electorale, nu departe, împreună cu poliţiştii erau “la strajă” şi persoane suspecte, anunţă portalul 1news.md.

Potrivit vicepreşedintelui “Partidului Nostru” Ilian Caşu, aceştia au fost poliţişti în civil, iar urmărirea a fost organizată cu scopul de a-l speria pe Ciubaşenco şi susţinătorii săi.

“Pe formă şi în civil, poliţia grijuliu veghează asupra campaniei candidatului «Partidului Nostru» (PN), Dumitru Ciubaşenco. E o formă de intimidare. O fac selectiv, căci la evenimentul lui Lupu de azi nu au fost prezenţi”, a scris Ilian pe pagina sa de Facebook.

Trebuie de menţionat că despre urmărirea totală organizată de structurile de forţă la comanda regimului oligarhic, reprezentanţii “Partidului Nostru” au anunţat nu o singură dată. În speţă, candidatul PN, Dumitru Ciubaşenco, în emisia unui post privat de televiziune a spus că în cadrul campaniei de colectare a semnăturilor a observat poliţişti care filmau întîlnirile lui cu populaţia şi trimiteau rapoarte conducerii. Încă un caz a fost fixat săptămîna trecută: conferinţa de presă a reprezentanţilor PN, a fost documentată cu grijă de către un angajat al poliţiei.

pnru.md