Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriPrezidenţiale2016DeclaraţiiValeriu Ghileţchi

Solicitare pentru dezminţirea informaţiei eronate publicate de RISE Moldova!

|versiune pentru tipar| ' _ d.title.utf _' Valeriu Ghileţchi, 20 octombrie 2016

Mă bucură faptul că jurnalismul din Republica Moldova se dezvoltă, iar accesul la informare este tot mare. Oricât de mult am critica guvernarea actuală, libertatea presei este un rezultatul direct al reformelor începute din 2009 încoace.

Totodată, vreau să fac trei precizări cu privire la articolul de investigaţie care a apărut ieri pe platforma RISE Moldova.

  1. Încercarea de a scoate în evidenţă, chiar în titlu, faptul că sunt pastor baptist denotă caracterul tendenţios al acestui articol. Funcţia pe care o ocup în Republica Moldova este cea de Deputat al Parlamentului, iar pastor sunt prin vocaţie, fără a fi remunerat pentru această activitate. Prin urmare, când se discută despre candidatura mea la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova, cred că trebuie să fiu tratat exact ca şi ceilalţi candidaţi înregistraţi în cursă.
  2. Poza cu casa de 170 mp, din sectorul centru nu este poza casei mele. Casa respectivă, aparţine vecinei cu care împărţim un teren comun. Jumătatea de casă care îmi aparţine mie nicidecum nu poate fi considerată drept un imobil de lux. Anexez pozele pentru a elimina orice suspiciune. Nu înţeleg de ce era aşa de greu pentru cei care au făcut această investigaţie să prezinte faptele aşa cum ele sunt în realitate.
  3. Am declarat-o de multe ori până în prezent, şi sunt gata să o repet ori de câte ori voi fi întrebat: sunt pro familie, şi consider că singura cale prin care putem să ne dezvoltăm este prin promovarea instituţiei familiei, dintre un bărbat şi o femeie, aşa cum este consfinţită în Biblie şi Constituţia Republicii Moldova. Am votat împotriva unui proiect de lege care avea drept scop ascuns atentarea la instituţia familiei, şi nicidecum împotriva unui grup de persoane. A vota pentru sau contra unei legi este un drept fundamental într-o societate democratică. Modul cum Rise Moldova a scos în evidenţă votul meu împotriva acestei legi mă face să constat că prin această investigaţie jurnalistică se încearcă intimidarea mea si limitarea dreptului la liberă exprimare. Nu vreau să cred că Rise Moldova este un instrument de lobby pentru promovarea drepturilor persoanelor cu altă orientare sexuală în detrimentul dreptului fundamental la libera exprimare, inclusiv libertăţii de conştiinţă. Aştept scuzele şi corectările de rigoare.

valeriughiletchi.md