Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiMPA

Conferinţă de presă susţinută de liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, cu tema “Filat a prădat Banca de Economii din Moldova, iar Plahotniuc pe Filat”

|versiune pentru tipar||
MPA / 26 august 2014 | 
Mişcarea Populară Antimafie

Sergiu Mocanu, liderul partidului Mişcarea Populară Antimafie, a susţinut astăzi o conferinţă de presă, în cadrul căreia trei martori Denis Ureche, fost manager la compania ProAquaCom, Alexei Damaschin, director la InvestServiceSRL şi Lilia Munteanu, fost acţionar la întreprinderea Guguţă, s-au alăturat acţiunii publice împotriva lui Plahotniuc şi Filat.

Participanţii au mărturisit modul în care a fost devalorizată şi vândută Banca de Economii din Moldova prin coordonare cu primele persoane în stat. Dacă până acum, opinia publică a putut doar să presupună despre existenţa acestor tranzacţii dubioase, mărturiile participanţilor la conferinţă au confirmat furtul Băncii de Economii. Într-un stat normal, aceşti martori ar fi protejaţi de stat, iar în Republica Moldova, ei sunt hăituiţi.

În 2012, Filat a pus la cale preluarea BEM după o schemă cunoscută în Rusia: banca dă credite bancare unor firme fantomă, creditele se duc pe conturi off-shore, banca se devalorizează, iar cu banii din off-shore, apoi, se cumpără banca devalorizată.

Filat care era prim-ministru atunci, nu s-a gândit că va fi trădat de către Drozd Iurie şi Lambantu Ion, intermediari care sunt bine cunoscuţi ca manipulatori de finanţe şi care au scos din BEM prin opt firme suma de 15 milioane Euro transferată în conturi off-shore. Banii nu au ajuns la Filat, pentru că Drozd şi Lambatu au trecut de partea lui Plahotniuc şi tranzacţia a fost finalizată de Ilan Shore prin Iurie Leancă.

Sursa: www.antimafie.md

Dumnezeu să-l odihnească în pace pe Gheorghe Susarenco! Mişcarea Populară Antimafie s-a lansat în campanie electorală