Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPAD

Declaraţia de aderare la PAD a consilierilor raionali şi locali ai PDM din raionul Sîngerei

|versiune pentru tipar||
PAD / 28 martie 2012 | 
Partidul Acţiunea Democratică

Noi, consilierii raionali, Ion Roşca, Ghenadie Condrat şi Grigore Manole, împreună cu 28 de consilieri locali din 22 de primării, anunţăm public că am demisionat din Partidul Democrat din Moldova. Totodată, am părăsit fracţiunile PDM atît în consiliul raional cît şi în cele locale. Alături de noi subscriu peste 180 de membri de rînd ai Organizaţiei Terioriale Sîngerei a Partidului Democrat.

Cauza acestei decizii este degradarea morală şi organizatorică a Organizaţiei Terioriale după ce, la conducerea organizaţiei Sîngerei au fost promovaţi comuniştii “reformaţi”. Timp de 2 ani aceştia au reconstruit întreg sistemul viciat al PCRM, bazat pe corupţie, cumătrism şi ilegalităţi. După numirea acestora, în celelalte organe de conducere ale organizaţiei raionale au fost numite rude şi cunoştinţe ale noilor lideri iar deciziile partidului în raion au fost monopolizate de către un grup retrîns de persoane dubioase.

Astfel, chiar funcţiile administrative revenite PDM la nivel de raion în baza algoritmului AIE au fost administrate de către comuniştii “reformaţi” iar aceştia au păstrat în funcţii majoritatea şefilor numiţi din timpul regimului Voronin.

Menţionăm că am încercat să remediem situaţia din organizaţia raională atît în şedinţe la nivel local cît şi prin întrevederi cu reprezentanţii conducerii centrale. Din păcate, situaţia actuală pare să convină atît conducerii raionale cît şi celei de la Chişinău, motiv pentru care decizia noastră de a părăsi PDM este ireversibilă.

Situaţia noastră fiind cunoscută la nivel de raion, am fost invitaţi să aderăm la mai multe partide, inclusiv din cele aflate la guvernare. Din păcate, am constatat că situaţia internă a acestor partide nu diferă mult de cea din PDM, iar practica adoptării şefilor locali îmbogăţiţi de regimul Voronin, este una generalizată.

În contrast cu degradarea pe care o constatăm în partidele democratice aflate la guvernare, Partidul Acţiunea Democratică şi-a consolidat o echipă bazată pe respect reciproc, integritate şi valori democratice sănătoase. Atît la nivel central cît şi local, acţiunile acestui partid au fost ferme, principiale şi în afara jocurilor politice.

După ample consultări cu membrii organizaţiilor primare ale partidului precum şi cu oamenii care ne-au oferit votul şi încrederea lor în ultimele alegeri locale, echipa noastră a decis să adere incorpore la Partidul Acţiunea Democratică.

Credem cu tărie că PAD este singurul partid care are şanse reale de a eradica din societate cancerul comunist şi sistemul viciat de corupţie si cumătrism asociat comuniştilor. Suntem mîndri să devenim parte a echipei PAD şi suntem convinşi că împreună vom reuşi să oferim concetăţenilor noştri o viaţă trăită în demnitate, prosperitate şi libertate.

Confirmăm şi subsemnăm:

Ion Roşca
consilier raional, Consliul Raional Sîngerei

Ghenadie Condrat
consilier raional, Consliul Raional Sîngerei

Grigore Manole
consilier raional, Consliul Raional Sîngerei
PAD va veghea asupra respectării drepturilor şi intereselor cetăţenilor Republicii Moldova Mihai Godea s-a întâlnit cu vicepreşedintele Adunării Parlamentare a OSCE