Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Consiliul Naţional Politic al PDM a decis formarea coaliţei de guvernare de centru-dreapta

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 decembrie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Consiliul Naţional Politic al Partidului Democrat din Moldova a decis astăzi, 30 decembrie, formarea unei alianţe de guvernare de centru-dreapta. În favoarea acestei opţiuni au votat 201 de membri din cei 228 prezenţi la şedinţă, 5 au votat împotrivă şi 21 s-au abţinut.

În cadrul şedinţei s-au pus în discuţie 3 opţiuni: 1) formarea unei coaliţii de centru-stânga cu PCRM; 2) formarea unei coaliţii de centru-dreapta cu PLDM-PL; 3) Să nu fie formată nicio coaliţie pentru moment.

Preşedintele PDM, Marian Lupu a subliniat că decizia Consiliului Naţional Politic va fi respectată, iar imediat ce va fi definitivat acordul de formare a alianţei de guvernare, acesta va putea fi semnat de către părţi.

“Discuţiile s-au axat pe partea raţională, au avut posibilitatea să se expună reprezentanţii tuturor raioanelor. Însă, aproape toţi membrii CNP, care s-au pronunţat în favoarea coaliţiei de centru-dreapta, au venit cu viziuni de schimbare a mecanismelor de funcţionare a alianţei. Există propuneri concrete care se referă la perfecţionarea mecanismelor de guvernare şi se bazează pe acele principii pe care le-am enunţat pe parcursul negocierilor”, a precizat Marian Lupu după şedinţă.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Vladimir Plahotniuc a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Partidului Democrat din Moldova, fiind cooptat în cadrul Executivului Politic al formaţiunii.

Sursa: www.pdm.md

Felicitare din partea Preşedintelui Partidului Democrat, Marian Lupu PD a stabilit candidaturile pentru funcţiile de conducere, care-i revin în cadrul Guvernului