Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Reuniunea naţională a PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 25 iunie 2011 | 
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova a convocat, astăzi, 25 iunie, la Chişinău, o Reuniune Naţională, pentru a face un bilanţ al rezultatelor scrutinului şi a marca succesul electoral al formaţiunii în urma alegerilor locale generale.

La reuniune au participat cca 8 mii de membri ai PDM — aleşi locali, membrii staff-urilor electorale, parlamentari, membrii Guvernului, simpatizanţi, precum şi oaspeţi de onoare de peste hotare.

Vlad Plahotniuc, şeful staff-ului electoral al PDM, a declarat că această campanie s-a desfăşurat sub semnul succesului pentru Partidul Democrat din Moldova, menţionând că , “timpul oscilaţiilor pentru PDM a trecut şi a venit timpul creşterii, a dezvoltării sigure, a exercitării mai hotărâte a voinţei alegătorilor.”

“E timpul ca aşteptările oamenilor să fie îndeplinite. Am dat acest semnal, ne-am comportat corect în campanie, am promovat candidaţii respectabili şi am convins alegătorii — am promovat aproape trei mii de colegi în administraţia publică locală”, a afirmat Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc a estimat că scorul obţinut de PDM pe ţară în alegerile locale denotă o creştere de două ori faţă de rezultatul obţinut de partid în scrutinul din 2007, remarcând succesul incontestabil la Nisporeni — 42,4%; Leova — 33,33%; Edineţ — 30,3%, Teleneşti — 30,3%, Hânceşti — 28,57%.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a menţionat că în acest an Partidul Democrat a împlinit a 15-a primăvară. “Al 15-a an Partidul Democrat îşi aduce contribuţia la ceea ce se întâmplă în Republica Moldova. Astăzi suntem mai mulţi ca niciodată: primari, consilieri, oameni care în fiecare localitate au un cuvânt greu de spus. PDM şi Republica Moldova trec prin încercări şi încearcă să depăşească problemele, să contribuie la stabilizarea situaţiei. Doresc ca noi să ne ţinem bine în picioare şi toţi prietenii să ştie că Partidul Democrat a fost, este şi va fi”, a declarat Dumitru Diacov.

Liderul organizaţiei teritoriale PDM Edineţ, Galina Mosoric, a menţionat că aceste alegeri s-au desfăşurat în condiţii de o duritate fără precedent. “Ceea ce am realizat noi este un mare pas înainte pe calea democratizării societăţii. Alegerile au fost de o duritate fără precedent, atât din partea opoziţiei, cât şi a colegilor din Alianţă. Am simţit aceasta şi ne-am mobilizat şi mai tare. Am dublat rezultatul la Edineţ, am câştigat oraşul Edineţ”, a spus Galina Mosoric.

Marian Lupu, preşedintele PDM, a afirmat că partidul a devenit mai puternic pentru că echipa PDM a demonstrat că “este una capabilă, puternică, profesionistă, în creştere, iar capacitatea acesteia de a munci a fost fundamentul victoriei în alegeri”.

Marian Lupu a subliniat că acum, când forfota electorală s-a încheiat, PDM a intrat în următoarea fază a campaniei electorale, care se bazează pe fapte şi lucruri concrete. Liderul PDM i-a îndemnat pe aleşii locali să demonstreze în continuare capacitatea deplină a PDM, care denotă că fapta şi cuvîntul nu diferă. “Mai presus de toate este interesul nostru comun, al zecilor de mii de oameni, care ne simpatizează şi al sutelor de mii de alegători, care ne-au votat. Trebuie să le demonstrăm că ne respectăm angajamentele”, a afirmat Marian Lupu.

Partidul Democrat are în rezultatul alegerilor locale generale 220 de primari, printre care şi 8 primari de oraşe şi centre raionale şi 3 în suburbiile municipiului Chişinău. În consiliile raionale şi municipale sunt 226 de consilieri democraţi, iar în consiliile săteşti, comunale şi orăşeneşti — 2264 de consilieri.

Sursa: www.pdm.md

Reuniunea Naţională a PDM la Chişinău Declaraţia deputatului PDM, Andrian CANDU