Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Nicolae Timofti este candidatul AIE la funcţia de şef al statului

|versiune pentru tipar||
PDM / 12 martie 2012 | 
Partidul Democrat din Moldova

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană au anunţat, luni, că Nicolae Timofti va fi înaintat în calitate de candidat la funcţia de şef al statului.

Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat în cadrul unui briefing de presă că Nicolae Timofti este o personalitate notorie, care se bucură de întreg sprijin al partidelor din AIE. “Este o persoană care corespunde tuturor calităţilor şi exigenţelor pentru a candida la această funcţie supremă în stat”, a precizat el.

Marian Lupu a specificat că şedinţa specială a Parlamentului privind organizarea alegerilor prezidenţiale va avea loc vineri, 16 martie, la orele 15.00. “Astăzi, de rînd cu colegii, au fost adunate semnăturile membrilor fracţiunii PDM în susţinerea candidaturii lui Nicolae Timofti. Pachetul de documente, care urmează a fi depus la Comisia specială, a fost deja completat. Nu ajunge doar partea cu controlul medical”, a remarcat liderul PDM.

Nicolae Timofti s-a născut pe 22 decembrie 1948 în satul Ciutuleşti, raionul Floreşti. Şi-a făcut studiile şcolare în oraşul Floreşti, apoi a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova. Deţine gradul de locotenent superior. activează în funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Sursa: www.pdm.md

Acţiunea ORM PDM Bălţi, dedicată sărbătorii de 8 martie Biroul Organizaţiei Municipale al PDM Chişinău exprimă profunde condoleanţe Dlui Palade Ion