Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Partidul Democrat a început pregătirile pentru campania electorală

|versiune pentru tipar||
PDM / 3 iulie 2014 | 
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat a început pregătirile pentru campania electorală. Anunţul a fost făcut de către liderul democraţilor, Marian Lupu, după o şedinţă extinsă a biroului politic al formaţiunii.

Partidul Democrat îşi propune să contribuie în continuare la implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Lupu a mai menţionat că, după ratificarea documentului, formaţiunea îşi va concentra activitatea asupra campaniei electorale.

“Am pornit pregătirile propriu-zise pentru campania electorală. Probabil suntem unica formaţiune care nu a făcut acest lucru înainte de semnarea Acordului de Asociere. Până în momentul semnării şi ratificării Acordului această prioritate era absolută pentru noi şi pentru ţară, iar interesele de partid erau pe plan secund”, a declarat la un briefing Marian Lupu.

Marian Lupu l-a prezentat pe Victor Osipov ca managerul de campanie al Democraţilor. Osipov a fost anterior un fruntaş al Alianţei “Moldova Noastră” şi a deţinut funcţia de vicepremier responsabil de Reintegrarea ţării din septembrie 2009 până în decembrie 2010.

“Alegerile urmează să reconfirme cursul Republicii Moldova, suportul cetăţenilor pentru partidele pro-europene. Vreau să adresez un mesaj către alegătorii Partidului Democrat, către oamenii care sunt suportul acestui partid şi pentru cei care se gândesc să urmărească în continuare şi să aprecieze la justa valoare tot ce face partidul”, a spus Victor Osipov.

Alegerile parlamentare se vor dersfăşura în data de 30 noiembrie.

Manager al campaniei electorale a PDM a fost numit Victor Osipov

Manager al campaniei electorale a Partidului Democrat a fost numit fostul vicepremier pentru Reintegrare, Victor Osipov. Potrivit agenţiei “Infotag”, declaraţia a fost făcută de preşedintele PDM, Marian Lupu, într-o conferinţă de presă miercuri seara, după şedinţa componenţei extinse a Biroului politic al PDM, care a aprobat această decizie.

“Astăzi am discutat situaţia şi oficial am demarat campania electorală. Vom lucra sistematic, activ, intensiv. Acum alegerile parlamentare sunt o prioritate pentru Partidul Democrat. Probabil, noi ultimii am dat startul campaniei electorale. Şi asta deoarece ne-am pregătit foarte responsabil pentru semnarea şi ratificarea Acordului de Asociere cu UE. Am trecut ambiţiile de partid pe locul doi şi am lucrat spre binele ţării. Acum, când scopul principal la etapa dată a fost atins, ne vom ocupa de pregătirile pentru alegeri”, a declarat Lupu.

El a comunicat că PDM a decis să-l numească pe Victor Osipov în postul responsabil de manager al campaniei electorale.

La rîndul său, Osipov a spus că pentru el aceasta este “o propunere interesantă”.

“Cînd cu cîteva săptămîni în urmă mi s-a propus să mă ocup de campania electorală, mi s-a părut foarte interesant. Dacă doriţi, pentru mine această ofertă este o provocare profesională. Şi am acceptat-o”, a spus Osipov.

Victor Osipov are 42 de ani. El a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării a Universităţii de Stat din Moldova. A lucrat la radio, a fost director al “Euro TV Chişinău”, director executiv al Asociaţiei Presei Electronice APEL. Din 2005 a fost membru activ al Alianţei “Moldova Noastră”, condusă de Serafim Urecheanu. În 2009 a devenit deputat pe listele acestui partid, după care a fost numit în postul de viceprim-ministru pentru Reintegrare. În 2010 candidatura lui a fost examinată la postul de preşedinte al Alianţei “Moldova Noastră”, dar nu a fost ales. La alegerile anticipate din 28 noiembrie 2010 AMN nu a trecut în parlament, după ce partidul a fost destituit. Victor Osipov a plecat din partid cu puţin timp înainte de aceasta. El a acordat servicii de consultanţă politică Partidului Democrat, dar nu a afişat acest lucru. Este căsătorit, are doi copii.

Sursa: www.pdm.md

Democraţii din Stăuceni au trecut la casă nouă PDM îl felicită pe Andrian Candu pentru numirea în funcţia de ministru al Economiei şi îi mulţumeşte lui Valeriu Lazăr pentru activitatea ministerială