Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM privind condamnarea atacului asupra jurnalistului Veaceslav Perunov

|versiune pentru tipar||
PLDM / 31 martie 2009
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă atacul asupra jurnalistului şi consilierului municipal Bălţi, Veaceslav Perunov, în timpul întrunirii electorale a PCRM, cu participarea preşedintelui Voronin. Jurnalistul a fost agresat chiar sub ochii şefului statului şi a gărzilor sale de corp, care nu au intervenit. Aceasta, dar şi refuzul consilierilor municipali Bălţi din partea PCRM de a discuta problema, precum şi inacţiunea organelor de poliţie, ne conving de faptul că între atacator şi PCRM există o anumiă legătură.

PLDM de nenumărate ori s-a pronunţat în sprijinul libertăţii mass-media şi a demonstrat, prin acţiuni concrete, că această noţiune nu este doar o declaraţie formală. Am luat măsuri energice în acest sens, ori de cîte ori a fost nevoie, oferind prin comportamentul nostru un exemplu demn de urmat pentru toate partidele şi liderii politici.

În acest context, PLDM cere Partidului Comuniştilor şi personal preşedintelui Vladimir Voronin să condamne public agresarea jurnalistului Veaceslav Perunov şi să sancţioneze asemenea acţiuni incompatibile cu valori precum sunt statul de drept şi libertatea presei. De asemenea, cerem organelor de poliţie din Bălţi să identifice atacatorul şi să-l tragă la răspundere, conform legislaţiei în vigoare.

În acelaşti timp, solicităm organelor de presă, în special celor controlate de putere să nu trateze selectiv cazurile de agresare a jurnaliştilor şi să taxeze ca atare atacul asupra unui coleg de breaslă.

Serviciul de presă al PLDM
Comunicat de presă cu privire la acţiunile PLDM vizavi de îngrădirea de către regimul comunist a dreptului la libera circulaţie Comunicat de presă al PLDM cu privire la vandalizarea sediului PLDM