Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM se bucură de sprijinul Partidului Popular European

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 noiembrie 2010 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“Partidul Liberal Democrat din Moldova este parte componentă a familiei partidelor populare europene, cea mai numeroasă şi influentă familie politică, din care fac parte 73 de partide din 39 de state.” Declaraţia apartine preşedintelui Partidului Popular European, Wilfried Martens şi a fost lansată în cadrul unei conferinţe de presă comună cu liderul PLDM, Vlad Filat.

Apreciem mult cele realizate de premierul Vlad Filat şi PLDM, a spus Martens. “Aţi iniţiat reforme importante în domeniul justiţiei, liberalizării economiei, combaterii corupţiei, care sunt conforme principiilor şi valorilor UE. Actualul program electoral axat pe eradicarea sărăciei este foarte vast şi complex şi sunt sigur că veţi atinge obiectivele propuse. Să ştiţi că ne simţim parte a acestui plan şi susţinem iniţiativele voastre”, a mai spus Martens.

Preşedintele PPE şi-a declarat sprijinul pentru Vlad Filat şi PLDM şi s-a arătat convins că după 28 noiembrie Republica Moldova va continua calea reformelor, astfel ca dezideratul de integrare europeană să devină o realitate. “Mesajele trimise de UE în această privinţă, documentele emise în ultimul an de instituţiile europene sunt extrem de pozitive şi favorabile ţării dumneavoastră”, a menţionat Martens, apreciind că Vlad Filat a dat dovadă de performanţe absolut strălucite în activitatea sa.

La rândul său, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a mulţumit pentru sprijinul acordat de Partidul Popular European în această perioadă complicată, ceea ce a premis obţinerea unor rezultate palpabile pe calea intergării europene. “Această susţinere ne obligă la responsabilitate în acţiuni la nivel de partid, dar şi în administrarea eficientă a rezultatelor pe care le vom obţine la alegerile din 28 noiembrie”, a spus Filat. “Vom acţiona şi în continuare în vederea implementării unor reforme fundamentale, dezvoltării unei democraţii autentice şi asigurării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor Republicii Moldova”, a menţionat Vlad Filat.

Serviciul de presă al PLDM

Tinerii liberal democraţi: Ororile comunismului nu trebuie uitate Mesajul dlui Filat cu ocazia a 3 ani de la crearea PLDM