Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţie comună în susţinerea Maiei Sandu la funcţia de Preşedinte al RM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 noiembrie 2016
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul, şi preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), Hans Van Baalen, au lansat o declaraţie comună, în care îşi exprimă sprijinul pentru Maia Sandu şi atenţionează cetăţenii RM că pe 13 noiembrie trebuie să facă o alegere decisivă în favoarea cursului proeuropean.

“Pentru prima dată în douăzeci de ani, oamenii din Moldova îşi vor alege direct preşedintele, pe 13 noiembrie. Este o alegere care va defini traiectoria Moldovei şi a cursului său european, în calitate de partener important al UE în regiune. Angajamentul nostru şi susţinerea pentru îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi a fiecărui moldovean rămân puternice.

Aceste alegeri reprezintă o alegere clară şi o nouă speranţă de schimbare pentru Moldova. Oamenii din această ţară doresc să trăiască într-o societate în care nu există corupţie, unde justiţia îi tratează pe toţi în mod egal şi unde statul de drept prevalează. Ei aşteaptă politicienii responsabili care să lucreze în beneficiul fiecărui cetăţean, nu doar în beneficiul câtorva. Moldovenii vor o economie puternică, locuri de muncă şi prosperitate.

Noi credem că doar un preşedinte pro-european va fi în măsură să obţină astfel de rezultate. Acesta este motivul pentru care aprobăm candidatura Maiei Sandu, candidatul proeuropean, şi motivul pentru care facem apel la cetăţenii Republicii Moldova să voteze în favoarea ei în alegerile din această duminică.

Am lucrat din greu împreună pentru a ne deschide graniţele pentru moldoveni şi întreprinderile din RM, pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor prin reforme şi prin sprijin financiar, dar mai rămân încă multe de făcut. Suntem pregătiţi să lucrăm cu un preşedinte proeuropean pentru a continua să ajutăm Moldova în implementarea reformelor şi în punerea în aplicare a Acordului de Asociere.

Schimbarea vine la oameni care luptă pentru ea. Cetăţenii Republicii Moldova, în special tinerii şi diaspora, trebuie să se unească acum şi să voteze masiv pentru ca schimbarea să aibă loc. Autorităţile RM, la rândul lor, trebuie să se asigure al doilea tur de scrutin va fi liber şi corect, precum şi să asigure condiţii adecvate care să permită tuturor cetăţenilor, fie la domiciliu sau în străinătate, să voteze pe 13 noiembrie. Este dreptul şi obligaţia civică a fiecărui cetăţean să participe la procesul politic prin care se va decide viitorul ţării sale.

La 13 noiembrie, Moldova trebuie să facă o alegere importantă. Aceasta nu este doar o alegere între a te mişca înainte sau a merge înapoi, ci este o alegere între un viitor mai bun sau un trecut stagnant. Este o alegere pentru o Moldovă mai stabilă şi prosperă, ceea ce rămâne obiectivul nostru comun”, se menţionează in declaraţie.

Sursa: www.pldm.md

Maia Sandu la şedinţa BPC al PLDM: Este rezultatul muncii comune Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova