Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPCD

PPCD ca alternativă reală actualei guvernări. Creştin-democraţii şi-au făcut publică decizia de a participa la viitoarea campanie electorală

|versiune pentru tipar||
PPCD / 5 august 2014 | 
Partidul Popular Creştin Democrat

Marţi, 5 august, PPCD a convocat o conferinţă de presă în cadrul căreia şi-a anunţat decizia de a participa la viitoarele alegeri parlamentare din 30 noiembrie 2014. În deschiderea conferinţei, Victor Ciobanu, preşedinte PPCD, a informat jurnaliştii că recenta şedinţă a Consiliului Naţional al formaţiunii a dezbătut situaţia politică din ţară şi a hotărât să se angajeze în cursa electorală.

El a specificat că Republica Moldova are nevoie de o guvernare puternică, de o mână forte, care va avea curajul să dea o bătălie totală clanurilor care şi-au subordonat-o. De asemenea, Ciobanu a menţionat că PPCD îl va propune primul pe lista electorală pe Iurie Roşca, membru al Biroului formaţiunii. Preşedintele PPCD a ţinut să accentueze că lista electorală va include atât membri de partid, cât şi personalităţi fără afiliere politică. PPCD se prezintă în faţa opiniei publice în calitate de ALTERNATIVĂ actualei guvernări.

În continuare a luat cuvântul Iurie Roşca. Prezentăm mai jos principalele teze din intervenţia sa:

Stimaţi prieteni,

Au trecut cinci ani de la instalarea la guvernare a actualei coaliţii. În acest răstimp, chiar şi cei care au avut aşteptări majore s-au dezamăgit total.

Cei care s-au cocoţat în vârfurile piramidei statale au venit pe valul zilei de 7 aprilie 2009. Anume tentativa de lovitură de stat din acea zi a fost folosită drept mit fondator de către aventurierii ajunşi la putere.

Lunga poveste cu alegerea şefului statului, cu repetarea alegerilor parlamentare, cu referendumuri eşuate şi, în sfârşit, cu alegerea nelegitimă a lui Nicolae Timofti în calitate de preşedinte al ţării s-a soldat cu uzurparea puterii de stat.

Puterea de stat a fost acaparată de o mână de şarlatani, care o exercită în interes propriu şi în detrimentul poporului. Privatizările abuzive, deturnarea banilor publici, preluarea controlului asupra marilor afaceri sunt singurele lor preocupări.

Reţeaua de televiziuni aflată la cheremul aceloraşi oligarhi, prezintă integrarea europeană ca pe o grandioasă izbândă istorică. Însă “povestea de succes”, promisă de guvernanţi, s-a transformat în una de coşmar.

Criza economică a atins proporţii dezastruoase. Mediul de afaceri este călcat în picioare, iar moldovenii continuă să părăsească cu sutele de mii ţara în căutarea unei bucăţi de pâine.

Semnarea Acordului de asociere şi a celui de liber schimb cu UE transformă ţara într-o colonie economică a corporaţiilor transnaţionale. Moldova a ajuns sub guvernare externă. Birocraţia europeană exercită întreaga putere în stat prin intermediul vasalilor săi de la Chişinău.

Guvernarea neoliberală sfidează în mod făţiş statutul de neutralitate al Republicii Moldova. Ea s-a angajat deschis de partea cercurilor de influenţă occidentale în “războiul rece” contra Rusiei.

Ţara noastră a pierdut deja piaţa rusească, iar UE nu va putea compensa pierderile uriaşe ale producătorilor autohtoni.

În legătură cu criza din Ucraina, regimul de la Chişinău s-a solidarizat deschis cu cel de la Kiev. Şi asta în timp ce se impunea un apel la pace şi la rezolvarea conflictului la masa de negocieri.

Prin adoptarea scandaloasei legi despre egalitatea şanselor, regimul a dat o lovitură puternică tradiţiei noastre creştine, moralei publice şi bunului-simţ. Lor nu le pasă de propriul popor. Singura lor grijă este să fie neteziţi pe cap de către patronii lor europeni şi americani.

Puterea în exerciţiu a dezbinat societatea, provocând o destabilizare politică de proporţii şi subminând unitatea teritorială a ţării.

Aşadar, viitoarele alegeri parlamentare sunt o şansă unică pentru ieşirea din impas. Iar PPCD reprezintă o ALTERNATIVĂ reală actualei guvernări.

Printre principalele teze ale programului electoral al PPCD se vor regăsi următoarele:

  • La baza Ideii Naţionale trebuie să stea Ortodoxia, principalul factor de coeziune între cetăţenii de toate etniile.
  • Ţara trebuie să-şi întemeieze efortul de renaştere economică pe principiile protecţionismului. La baza suveranităţii politice a ţării trebuie să stea suveranitatea ei economică.
  • Se impune apărarea pieţei interne de invazia mărfurilor şi a capitalului străin, precum şi stimularea oamenilor de afaceri autohtoni prin pârghii fiscale, creditare şi vamale.
  • Este vitală stimularea prin mijloace economice a reîntoarcerii gasterbaiterilor moldoveni acasă.
  • Singura garanţie de prosperare o poate oferi doar reindustrializarea economiei naţionale.
  • Prioritatea strategică a ţării constă în redeschiderea pieţelor din spaţiul CSI.
  • Interesul naţional dictează afirmarea pe plan internaţional a statutului de neutralitate permanentă.
  • Relaţiile Moldovei atât cu Vestul, cât şi cu Estul trebuie să fie de parteneriat, nu de vasalitate.
  • Vom face dreptate prin urmărirea penală şi pedepsirea tuturor celor care se fac vinovaţi de crimele din 7 aprilie 2009, de uzurparea puterii de stat, de acapararea averilor pe căi nelegitime.

În încheiere, Iurie Roşca a ţinut să accentueze următoarele:

Precizez încă o dată: pe lista electorală a PPCD vor fi nu doar membrii partidului nostru. Ea este deschisă pentru oameni din orice partid sau fără apartenenţă de partid, care sunt animaţi de sentimente patriotice şi vor să pună umărul la renaşterea ţării.

Partidul Popular Creştin Democrat face apel către toţi cetăţenii la unitate şi la acţiune solidară.

Vă chem să ne unim cu toţii într-un efort de eliberare a Moldovei de sub jugul actualei guvernări.

Dumnezeu să binecuvânteze Republica Moldova!

Sursa: www.flux.md

PPCD a depus un demers pe numele conducatorilor de prim rang Iurie Roşca: În jurul ideii tradiţionaliste se cristalizează un curent puternic ce se va manifesta din plin în campania electorală din acest an