Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPEM

Primul Consiliu Naţional PPEM: suntem unica alternativă pro-europeană guvernării falite actuale

|versiune pentru tipar||
PPEM / 19 septembrie 2015
Partidul Popular European din Moldova

Astăzi, 19 septembrie 2015, a avut loc prima şedinţă a Consiliului Naţional al Partidului Popular European din Moldova. Agenda a inclus discutarea situaţiei social-politice din ţară precum şi poziţia şi acţiunile partidului vizavi de aceasta, continuarea procesului de constituire a organelor de conducere a partidului şi a secretariatului.

Preşedintele PPEM Iurie Leancă a menţionat că guvernarea actuală face tot posibilul pentru a împinge ţara în alegeri anticipate. PPEM este gata pentru un asemenea exerciţiu. De asemenea a subliniat că PPEM susţine spiritul civic ai oamenilor care protestează şi este alături de cei care mai au o speranţă. Iurie Leancă a criticat controlul cvasitotal asupra resurselor media din Moldova şi blocajul informaţional cu care se confruntă PPEM. “Pot spune cu fermitate că procesul de constituire al PPEM s-a finalizat cu succes. Avem cea mai tare şi profesionistă echipă, avem viziune şi un plan de acţiuni bine conturat — suntem gata să venim la guvernare pentru a readuce Moldova pe calea reformelor veritabile, pe calea integrării europene a ţării şi îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă a cetăţenilor” a spus Iurie Leancă. Poziţia partidului vizavi de situaţia politică din ţară a fost exprimată printr-o declaraţie adoptată unanim de către Consiliul Naţional (se anexează).

De asemenea s-a pus în discuţie importanţa independenţei financiare a partidului şi, respectiv, disciplina la colectarea cotizaţiilor şi donaţiilor odată ce există deja contul partidului, în acest sens a fost adoptat şi regulamentul financiar al PPEM.

Tot astăzi a fost adoptat Planul de acţiuni al partidului care trasează acţiunile de bază ale PPEM pentru consolidarea internă, dar şi extinderea acestuia. Parte a procesului de implementare este şi crearea mai multor grupuri de lucru tematice care ar avea ca obiectiv formularea poziţiei partidului pe diverse subiecte, elaborarea de politici publice, dar şi ar monitoriza activitatea ministerelor şi agenţiilor guvernamentale.

Consiliul Naţional a finalizat astăzi procesul de constituire a organelor de conducere a partidului. Consiliul a decis că PPEM va avea 4 vice-preşedinţi: Oazu Nantoi, Ala Nemerenco, Ruslan Codreanu şi Eugen Sturza. A fost ales Biroul permanent al PPEM care va fi constituit din 21 persoane. În calitate de Secretar General al PPEM a fost ales Mihai Căpăţină.

Conform Statutului PPEM, adoptat la Congresul din 26 iulie 2015, Consiliul Naţional este organul care asigură conducere formaţiunii între Congrese. La moment acesta este format din 69 persoane, urmând ca componenţa să fie completată până la 101 membri odată cu extinderea numărului Organizaţiilor teritoriale şi constituirea organizaţiilor primare.

Sursa: ppe.md

PPEM a depus la ANRE Cererea prealabilă pentru anularea definitivă a deciziilor de scumpire a energiei electrice şi a gazului 8 Acţiuni pentru schimbare către 2018