Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSD

Procuratura generală trebuie să pornească o cauză penală pe faptul coruperii deputaţilor, consilierilor raionali şi deputaţilor din Adunarea Populară a UTA Gagauz Yeri în perioada anilor 2010–2014

|versiune pentru tipar||
PSD / 18 februarie 2014
Partidul Social Democrat

Partidul Social Democrat a depus un demers la Procuratura generală prin care solicită:

PSD menţionează că, pe parcursul celor 4 ani de guvernare a Alianţei pentru Integrare Europeană — Coaliţiei Pro-Europene (PLDM, PDM, PL) s-a intensificat migraţia politică. Lună de lună, aleşii poporului: deputaţi, consilieri, primari trec dintr-un partid în altul, unii chiar reuşind să devină membri a cîtorva partide într-o perioadă scurtă de timp. Presa a scris şi a dezvăluit informaţii despre mai multe cazuri de vînzare-cumpărare a aleşilor dintre care cele mai importante:

Ultimele zile, societatea a devenit martor a declaraţiilor deputaţilor Valentina Stratan şi Iurie Chiorescu, precum că “CINEVA” doreşte să-i corupă, pentru a părăsi partidele din care fac parte şi să adere la un nou proiect politic. Mai mult decît atît, aceştia au confirmat că au fost telefonaţi. Prin urmare, constatăm că aceşti deputaţi cunosc destul de bine identitatea celui, care a sunat.

Partidul Social Democrat consideră că coruperea politică în Moldova a întrecut toate limitele, iar organele abilitate cu drepturi trebuie să excludă această iregularitate din practica politică condamnându-i pe cei implicaţi în asemenea tranzacţii.

Cetăţeanul trebuie să fie încrezut, că odată acordînd vot de încredere, acest vot nu va deveni obiect al tranzacţiilor de vînzare-cumpărare.

Sursa: www.psdm.md

Declaraţia PSD: Anul 2014 — an în care Republica Moldova şi-a pierdut definitiv independenţa PSD solicită parlamentarilor de a publica rezultatele votării