Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPUM

Declaratie PUM cu privire la proiectul de lege “Privind prevenirea si combaterea discriminarii”

|versiune pentru tipar||
PUM (astăzi PPDM) / 3 octombrie 2008
Partidul Popular Democrat din Moldova

Partidul Umanist din Moldova împartaseste viziunea crestina asupra omului si a lumii ca opera a lui Dumnezeu. Revelatia ne spune ca omul a fost creat dupa chipul lui Dumnezeu. Aceasta si este pentru noi distinctia, nobletea lui în mijlocul creatiei, de a fi zidit dupa chipul Autorului creatiei. Dumnezeu-Creatorul ne-a facut fiinte responsabile în fata Lui si ne-a dat legile morale de organizare a societatii.

Constitutia Republicii Moldova consfinteste drepturile si libertatile fundamentale ale omului si cetateanului si stipuleaza excluderea oricaror discriminari, dar, totodata, art. 54 prevede restrângerea exercitiului unor drepturi sau al unor libertati, care nu corespund normelor unanim recunoscute ale dreptului international, sfideaza ordinea publica, libertatile si demnitatea altor persoane.

În ultimul timp, în tara noastra, a ajuns sa fie atacata institutia fundamentala a familiei prin propagarea ideilor si manifestarilor homosexualilor si lesbienelor, inclusiv organizarea, în acest scop, a adunarilor publice de catre acestia, punându-se problema legiferarii parteneriatului civil între doua persoane de acelasi sex. Mai grav, cei care îsi zic de orientare netraditionala pretind la adoptiile de copii de catre cuplurile de homosexuali.

Manifestarile de genul celor ce s-au petrecut în luna mai curent în centrul capitalei desfid morala publica si legile tarii. Iata de ce, primarul localitatii, la propunerea comisiei de avizare, ar urma sa interzica organizarea adunarilor publice atunci când detine date din care rezulta ca desfasurarea acestora duce la încalcari ale prevederilor legii.

Homosexualitatea reprezinta un mare pericol pentru societatea noastra din mai multe puncte de vedere. În primul rand, este amenintata direct orice familie. În al doilea, mai mult de 90% din homosexuali sunt si pedofili. Se stie, de asemenea, ca multi dintre purtatorii virusului HIV/SIDA sunt homosexuali.

Indiferent din ce punct de vedere privim problema, religios sau stiintific, homosexualitatea distruge încetul cu încetul celula de baza a societatii, familia si procrearea, si duce în final la disparitia speciei umane.

Pornind de la cele expuse, Partidul Umanist din Moldova se declara vehement împotriva sintagmei de “orientare sexuala” din art. 1 al proiectului de Lege “Privind prevenirea si combaterea discriminarii” si cheama societatea civila sa constientizeze consecintele grave de depersonificare a omului, a impactului negativ asupra tinerei generatii si cere Parlamentului Republicii Moldova sa excluda din proiectul de lege nominalizat termeni si notiuni ca: “grup sexual”, “minoritate sexuala”, “orientare sexuala”, care ar putea sa încalce prevederile constitutionale, legislative si normele morale în tara noastra.

Ion MEREUTA, Presedinte PUM

Declaraţia PUM cu privire la încălcarea flagrantă a drepturilor lucrătorilor din sistemul de învăţământ Declaraţie privind neparticiparea PUM la alegerile parlamentare anticipate