Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteMAE

Congresul V extraordinar al Mişcării Acţiunea Europeană

|versiune pentru tipar||
MAE / 13 martie 2011
Congresul V Extraordinar al Mişcării Acţiunea Europeană

Pe 13 martie 2011, la Chişinău, a avut loc Congresul extraordinar al Mişcării Acţiunea Europeană în cadrul căruia s-a decis autodizolvarea formaţiunii şi fuzionarea cu Partidul Liberal. Evenimentul a fost desfăşurat cu genericul “Noi am ales Partidul Liberal. Luptăm pentru Moldova”, la care au participat cca 300 de membri ai MAE, fiind prezent şi liderul PL, Mihai Ghimpu. Preşedintele MAE, Veaceslav Untilă, a menţionat la Congres că deşi membrii formaţiunii au lucrat mult în campania electorală din anul trecut, din păcate, nu a fost obţinut un scor bun, iar oamenii au rămas dezamăgiţi. Untilă a menţionat că MAE a acceptat denumirea şi sigla PL şi a reiterat că PL a fost ales drept partener de guvernare pentru că avem principii apropiate şi susţinem aceleaşi valori europene.

La rândul său, preşedintele liberal, Mihai Ghimpu, a menţionat că noii colegi au dat dovadă de maturitate politică. “Am fost doi, acum suntem unul şi mai puternic. Şi acum să facem aşa încât gestul nostru să-i molipsească şi pe ceilalţi, ca să avem o dreaptă puternică”.

De asemenea, cei prezenţi la reuniune au votat pentru introducerea în componenţa Biroului permanent al Partidului Liberal pe Veaceslav Untilă, Anatol Petrencu şi Iurie Colesnic. Ulterior, în şedinţa Consiliului Republican al PL s-a decis ca fruntaşii MAE Veaceslav Untilă şi Anatol Petrenco să devină vicepreşedinţi ai Partidului Liberal.