Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePAS

Congresul de constituire a Partidului Acţiune şi Solidaritate

|versiune pentru tipar||
PAS / 15 mai 2016 | 
Congresul de constituire a Partidului Acţiune şi Solidaritate

Pe 15 mai 2016, la Chişinău, a avut loc congresul de constituire a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS). În calitate de preşedinte al noii formaţiuni politice, a fost aleasă cu votul unanim al delegaţilor ex-ministra educaţiei, Maia Sandu.

În calitate de vicepreşedinţi ai partidului au fost aleşi Sergiu Musteaţă, decanul Facultăţii de istorie şi geografie de la UPS “Ion Creangă” şi Liliana Nicolăescu, ex-viceministra educaţiei, iar pentru funcţia de Secretar general al partidului a fost ales Igor Grosu, ex-viceministru al educaţiei.

Din Biroul permanent naţional vor mai face parte Daniela Terzi-Barbăroşie, psihologă, expertă în egalitatea de gen, Nicolae Roşca, avocat şi profesor universitar, Virgil Pâslariuc, doctor în istorie şi conferenţiar universitar, Vitalie Branişte, şef de departament în cadrul USMF “Nicolae Testemiţanu” şi Dan Perciun, licenţiat în politică, psihologie şi sociologie la Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

Conform statutului formaţiuni, PAS este un partid de centru-dreapta, care împărtăşeşte şi promovează doctrina liberalismului social, pledează pentru valorile democratice, promovează integrarea plenară a Republicii Moldova în UE ca fiind calea cea mai firească de dezvoltare socială, economică, politică şi de coeziune a societăţii

Totodată, programul formaţiunii prevede aplicarea reformelor sistematice prin care să fie puse bazele unei economii reale de piaţă, care să asigure locuri de muncă, continuarea reformelor pentru o educaţie de calitate li protecţia socială a păturilor vulnerabile.

Potrivit organizatorilor, la lucrările congresului au participat peste 200 de delegaţi din mai multe raioane ale ţării.