Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePCRM

Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au părăsit fracţiunea PCRM

|versiune pentru tipar||
PCRM / 4 noiembrie 2011 | 
Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au părăsit fracţiunea PCRM (Foto: inprofunzime.md)

Pe 4 noiembrie 2011, în cadrul unui briefing de presă, deputaţii comunişti Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au anunţat că părăsesc fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

Printr-o declaraţie de presă, Igor Dodon a declarat că “e o decizie nu doar a mea. Le am alături pe doamnele Zinaida Grecianîi şi Veronica Abramciuc. Iar mai târziu se vor alătura şi alţi colegi. Noi astăzi părăsim fracţiunea PCRM din Parlament”.

Totodată, scopul deciziei celor trei deputaţi este unul complex “evitarea alegerilor anticipate, alegerea preşedintelui ţării, reformatarea guvernării şi stabilitatea politică şi socială”.

Adresîndu-se către Alianţa pentru Integrare Europeană, Dodon a spus că “noi sîntem diferiţi în doctrine şi în idei referitor la cum trebuie reformată Moldova, dar pledăm pentru depăşirea crizei politice îndelungate”. “Pe mine nu mă interesează deloc soarta AIE… Pe noi ne preocupă evitarea alegerilor anticipate, ne preocupă să fie stabilitate, să existe un climat prielnic pentru dezvoltarea economică şi avem nevoie de un şef de stat detaşat de actuala guvernare”, a menţionat Dodon. El a spus că aşteaptă propuneri din partea Alianţei pentru Integrare Europeană în privinţa candidaturii la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

De asemenea, Igor Dodon a adus şi un omagiu liderului PCRM, Vladimir Voronin prin care l-a numit “drept cel mai puternic lider politic din istoria recentă a ţării noastre. El a fortificat statalitatea Republicii Moldova ca nimeni altul şi, cu siguranţă, va rămâne în istorie”.

Decizia celor trei deputaţi de a părăsi PCRM a venit la două zile după înaintarea unui program de modernizare prezentat de Igor Dodon conducerii PCRM. Programul de modernizare cuprindea 10 teze care prevedeau modificări în activitatea PCRM, începând cu luarea deciziilor în cadrul formaţiunii, conlucrarea cu presa şi societatea civilă.