Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 Partide

Partidul Acţiunea Democratică (PAD)

Mihai Godea
Mihai Godea
Preşedinte PAD
Data înregistrării: 16 ianuarie 2012
Doctrina: Liberalism modern
Nr. de membri: ~ 6,500 (07/2018)

Programul PADadoptat la Congresul de Constituire din 6 noiembrie 2011

Statutul PAD


Simbolica Partidului Acţiunea Democratică (PAD)
MD-2012, Republica Moldova
Chişinău, str. V. Alecsandri 95
Tel.: (373-22) 22-21-43
Mob.: (373) 69160536
e-mail: padm@padm.md

Declaraţii şi comunicate de presă

Independenţa se apără şi se reafirmă în fiecare zi!
27 august 2014
Evenimentele dramatice din acest an au demonstrat că Independenţa de Stat se declară o singură dată dar se apărată şi se reafirmă constant prin curaj, demnitate şi responsabilitate[]
PAD susţine ratificarea şi implementarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu Uniune Europeană
2 iulie 2014

Scurt istoric

Partidul Acţiunea Democratică (PAD) a fost constituit la 6 noiembrie 2011 şi înregistrat de Ministerul Justiţiei la 16 ianuarie 2012. PAD este un partid politic cu doctrină liberală modernă.

Calitatea de preşedinte al Partidului Acţiunea Democratică este exercitată de Mihai Godea.

Partidul nu participă activ în viaţa politică din Republica Moldova. La ultimele alegeri parlamentare din noiembrie 2014 la care a participat PAD, formaţiunea nu a trecut pragul electoral. La 27 ianuarie 2016 preşedintele PAD, Mihai Godea, a fost numit în funcţia de consilier principal de stat al prim-ministrului pe politici de securitate.


Crearea Partidului Acţiunea Democratică (PAD)

La 4 mai 2011 prim-vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, deputatul Mihai Godea, a anunţat că părăseşte formaţiunea pe motiv că PLDM şi Partidul Comuniştilor din Republica Moldova vor crea o coaliţie de guvernare. Părăsind PLDM, Mihai Godea a participat în calitate de candidat independent în alegerile pentru funcţia de primar general al mun. Chişinău, acumulând 0.82% din sufragiu. La 23 iunie 2011 deputatul însoţit de un grup de iniţiativă a lansat Mişcarea politică “Platforma Alternativă Democratică” (PAD), care avea drept scop de a exercita presiuni asupra puterii şi să ofere alternative viabile de guvernare democratică. O lună mai târziu, pe 21 iulie 2011 Mihai Godea a anunţat formarea unui nou partid pe arena politică moldovenească, Partidul Acţiunea Democratică.

Congresul de constituire a Partidului Acţiunea Democratică

Congresul de constituire al noului partid s-a desfăşurat pe 6 noiembrie 2011, la care au participat peste 500 de delegaţi din majoritatea raioanelor şi invitaţi de peste hotare. Delegaţii la congres au ales organele de conducere şi au aprobat Programul şi Statutul PAD. În calitatea de preşedinte al partidului a fost ales Mihai Godea iar în calitatea de vicepreşedinţi au fost aleşi Viorel Chivriga, Corneliu Gurin şi Natalia Ciobanu. Secretarul General al PAD a fost desemnat Eugen Buzgan.

Partidul Acţiunea Democratică şi-a propus să devină un partid reformator, european, pro-activ şi deschis spre dialog cu toţi partenerii politici care împărtăşesc aspiraţii liberale. Prioritatea numărul unu a formaţiunii este integrarea europeană a Republicii Moldova.