Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 Partide

Partidul politic “Democraţia Acasă” (PPDA)

Vasile Costiuc
Vasile Costiuc
Preşedinte PPDA
Data înregistrării: 2 septembrie 2011
Doctrina: Populară
Nr. de membri: ~ 4,800 (03/2018)

Programul PPDAadoptat la Congresul de Constituire din 31 iulie 2011

Statutul PPDA


Simbolica Partidului “Democraţia Acasă” (PPDA)
MD-2004, Republica Moldova
Chişinău, str. Mitropolit P. Movilă 23/1
Mob.: (373) 60022564
e-mail: partidulda@gmail.com
http://p-da.md

Declaraţii şi comunicate de presă

Cerem salarii decente
10 octombrie 2017
Vom face uz de legea supremă care ne garantează mai multe drepturi şi libertăţi în special vom vorbi despre decenţă, noi nu vom solicita nimic mai mult decît prevede legea şi bunul simţ[]
Patru partide au adresat o scrisoare experţilor din Comisia de la Veneţia
16 mai 2017

Scurt istoric

Arhiva documentelor

Statutul din 2011adoptat la Congresul de Constituire din 31 iulie 2011

Raportul financiar din 2017

Raportul financiar din 2016

Raportul financiar din 2015

Partidul “Democraţia Acasă” (PPDA) este succesorul de drept al Mişcării de Tineret “Democraţia Acasă”. Partidul a fost constituit la 31 iulie 2011 şi înregistrat de Ministerul Justiţiei la 2 septembrie acelaşi an. PPDA este un partid politic cu doctrină populară.

Calitatea de preşedinte al Partidului “Democraţia Acasă” este exercitată de Vasile Costiuc.

Partidul nu participă activ în viaţa politică din Republica Moldova. La ultimele alegeri parlamentare din noiembrie 2014 la care a participat PPDA, formaţiunea nu a trecut pragul electoral.


Crearea Partidului “Democraţia Acasă” (PPDA)

Partidul “Democraţia Acasă” a evoluat din Mişcarea de Tineret “Democraţia Acasă” în urma crizei politice şi a revoltelor din aprilie 2009.

Congresul de constituire a PPDA s-a desfăşurat la 31 iulie 2011. Delegaţii la congres au adoptat Programul şi Statutul partidului şi l-au ales în calitate de preşedinte al noii formaţiuni politice pe Vasile Costiuc.

Congresul II al PPDA din 26 mai 2012

În cadrul Congresul II al Partidului “Democraţia Acasă” au fost puse în discuţie mai multe aspecte organizatorice şi de funcţionare eficientă a formaţiunii. Delegaţii la congres au adoptat noi modificări la Statutul şi Programul partidului şi a fost schimbată denumirea formaţiunii în Partidul Comunitar “Democraţia Acasă”. De asemenea, congresul a adoptat trei rezoluţii: cu privire la situaţia politică şi socială din Republica Moldova; privind necesitatea implementării conceptului de comunitarism în sfera socio-politică a Republicii Moldova; cu privire la situaţia şi poziţia tinerilor din Republica Moldova. Conform noilor modificări adoptate la congres, PCDA împărtăşeşte doctrina populară, ideologie care combină elemente ale social-democraţiei, creştin-democraţiei, conservatorism şi liberalism.