Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 Partide

Partidul Regiunilor din Moldova (PRM)

Alexandr Kalinin
Alexandr Kalinin
Preşedinte PRM
Data înregistrării: 18 octombrie 2011
Doctrina: Democraţia populară
Nr. de membri: ~ 1,200 (07/2018)

Programul PRMadoptat la Congresul de Constituire din 23 septembrie 2011

Statutul PRM


Simbolica Partidului Regiunilor din Moldova (PRM)
MD-2009, Republica Moldova
Chişinău, str. M. Kogălniceanu 41
Mob.: (373) 76033007, 78595559
e-mail: info@regions.md
http://www.regions.md

Declaraţii şi comunicate de presă

Schimbarea sistemului electoral — problema pentru femei în politică
23 iunie 2017
Toate sondajele sociologice arată că alegătorii din Republica Moldova sunt gata să voteze pentru o femeie-candidat, dacă ea posedă cunoştinţele necesare şi este competentă[]
Partidele care susţin aderarea RM la Uniunea Vamală au constituit un bloc electoral
2 octombrie 2014

Scurt istoric

Partidul Regiunilor din Moldova (PRM) a fost constituit la 23 septembrie 2011 şi înregistrat de Ministerul Justiţiei la 18 octombrie acelaşi an. PRM este un partid politic cu doctrină democraţiei populare.

Calitatea de preşedinte al partidului a fost exercitată în perioada 2011–2016 de Mihail Formuzal, iar din 20 februarie 2016 funcţia de preşedinte al Partidului Regiunilor este ocupată de Alexandr Kalinin.

Partidul nu participă activ în viaţa politică din Republica Moldova. La ultimele alegeri parlamentare din noiembrie 2014 la care a participat PRM, formaţiunea nu a trecut pragul electoral.


Lansarea Partidului Regiunilor din Moldova (PRM)

La 21 decembrie 2011 un grup de iniţiativă în frunte cu başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a făcut public anunţul privind lansarea Partidului Regiunilor din Moldova. Grupul de iniţiativă mai era compus din Nicolae Glavan, Fiodor Sabii, Valeriu Ianioglo şi Vladislav Rusu. Liderul noii formaţiuni politice Mihail Formuzal, a declarat că PRM are drept obiectiv consolidarea statalităţii moldoveneşti, crearea condiţiilor pentru dezvoltarea economiei şi sporirea bunăstării oamenilor. Totodată, formaţiunea pledează pentru oferirea statutului de a doua limbă de stat pentru limba rusă, alegerea preşedintelui statului cu votul direct al cetăţenilor, păstrarea neutralităţii RM şi reintegrarea ţării prin federalizare.

Congresul II al PRM din 12 octombrie 2013

Congresul a îndemnat organizaţiile teritoriale să consolideze partidul prin intermediul acţiunilor sociale de promovare în rândul populaţiei, de a continua distribuirea ziarului “Gazeta Regiunilor” dar şi desfăşurarea conferinţelor raionale până la sfârşitul lunii mai 2014, în scopul desemnării candidaţilor care vor fi incluşi în lista electorală a Partidului Regiunilor. În cadrul congresului, partidul şi-a propus elaborarea unei strategii de participare în alegerile parlamentare şi identificarea tangenţelor ideologice cu alte formaţiuni şi mişcări sociale autohtone în scopul accederii în Parlament la următoarele alegeri. Totodată, delegaţii la congres au decis să fie creată oficial Organizaţia de Tineret a PRM.

De asemenea, cu unanimitate de voturi, delegaţii la congres, l-au reales pe Mihail Formuzal în funcţia de preşedinte al partidului şi au ales membri noi în cadrul Consiliului Naţional al PRM. Congresul a mai aprobat şi un Apel către cetăţenii RM cu îndemnul de a boicota participarea în alegerile viitoare a tuturor partidelor parlamentare actuale.

Potrivit organizatorilor, la congres au participat 469 de delegaţi din toate raioanele ţării.