Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2003DeclaraţiiSerafim Urechean

Mesajul către alegători al dlui Serafim Urechean, candidat la funcţia de primar general al mun. Chişinău

|versiune pentru tipar| Serafim Urechean, 6 iunie 2003
Stimaţi alegători! La 25 mai, am fost foarte aproape de o victorie curată şi definitivă. Atunci, însă, era greu de ales între mai mulţi candidaţi. În plus, unii, au încercat să ne certe, să ne ameninţe, să ne sperie. Totuşi, dumneavoastră aţi arătat mai multă înţelepciune decît chiar politicienii. Sînt sigur că veţi şti să faceţi o alegere înţeleaptă şi la 8 iunie.

Acum, va fi mai uşor. Veţi alege între un om pe care îl cunoaşteţi bine, de mult timp, şi altul care vă este impus şi care s-a ferit să apară printre oameni chiar şi în campania electorală. Sper că astăzi va avea curajul să discute cu dumneavoastră, în cadrul dezbaterilor electorale de la EURO TV, la ora 21.30. I-am făcut invitaţia personal şi oficial, respectînd îndemnul Comisiei Electorale Centrale, ca să discutăm împreună cu dumneavoastră cum vom trăi şi cum vom dezvolta oraşul nostru. Sînt dezbateri publice, şi nu politice, precum, se vede, a crezut, din greşeală, stimatul meu contracandidat. Aşa, de altfel, se face în toată lumea civilizată.

În toţi anii de cînd sînt primar general, n-am aşteptat indicaţii de sus ori sfetnici din altă parte. Acei cu care am ţinut sfat de fiecare dată aţi fost dumneavoastră. Împreună ne-am sfătuit şi împreună am făurit: gazificare, linii de troleibuz, şcoli, drumuri, centre comunitare, biblioteci, pieţe moderne şi multe alte lucruri, pe care le-aţi considerat importante. Şi întotdeauna, despre cele făcute împreună, v-am raportat deschis la Hramul oraşului, la întîlnirile cu dumneavoastră şi prin dările de seamă făcute public la început de fiecare an.

Împreună ne-am apărat de crizele şi lipsurile, care s-au abătut asupra noastră. Am reuşit primii în ţară să achităm restanţele la pensii şi salarii, să restabilim respectul faţă de veterani şi pensionari. Primii am început modernizarea condiţiilor de viaţă în oraşul nostru. Primii am redat tinerilor speranţa într-o viaţă europeană!

În aceşti ani, Chişinăul a devenit o mare familie. La 8 iunie, veniţi să ne apărăm familia, cetatea şi dreptul nostru de a trăi ca în Europa!

/Timpul, nr. 21 (83), 6 iunie 2003/