Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2003DeclaraţiiSerafim Urechean

Mesajul primarului general al municipiului Chişinău, Serafim Urechean, adresat chişinăuienilor

|versiune pentru tipar| Serafim Urechean, 21 iunie 2003
Stimaţi Chişinăuieni! Vă mulţumesc şi pe această cale tuturor, pentru participare activă la alegerile locale şi pentru că aţi demonstrat că ţineţi cu adevărat la capitala noastră şi că sînteţi conştienţi de responsabilitatea ce ne revine pentru destinul de azi şi de mîine al Chişinăului.

Vă mulţumesc, de asemenea, mult pentru sugestiile, sfaturile, poruncile, pe care mi le-aţi dat pe parcursul campaniei electorale, inclusiv pentru cele spuse cu o voce mai ridicată, dar pornite dintr-o vrere sinceră de a face traiul mai bun, municipiul mai frumos şi mai comod pentru existenţă, de a ne apropia de standardele europene de viaţă. Din aceste considerente, am preluat mai multe puncte programatice din platformele electorale ale contracandidaţilor mei şi voi face tot posibilul pentru a le aduce, împreună cu dumneavoastră, la realizare. În sensul acesta, vă asigur încă o dată că am fost, sînt şi voi rămîne un primar al tuturor chişinăuienilor, fără excepţie. Contez mult în această operă pe sprijinul şi încurajarea dumneavoastră.

Menţinerea stabilităţii şi păcii civile la Chişinău este un scop pe care mi-l propun pe perioada ce urmează, dar şi condiţia primordială întru susţinerea tendinţei de modernizare şi creştere economică a capitalei, absolut necesară realizării multiplelor programe menite să facă mai uşoară viaţa omului: combaterea sărăciei, revitalizarea fondului locativ municipal, renovarea transportului public, construcţia locativă, în general, şi a locuinţelor sociale, în special; majorarea veniturilor reale ale angajaţilor din sfera bugetară municipală, definitivarea proiectelor lansate în ultimii ani de gazificare, de construcţie şi renovare a apeductului capitalei şi localităţilor din componenţa municipiului şi multe, multe altele.

Vă mai asigur că sînt apt şi dispus să cooperez cu toată lumea, cu toate forţele politice din capitală, cu societatea civilă, cu toate instituţiile şi persoanele, fără excepţie, pentru a putea realiza sarcinile, pe care ni le-am propus împreună pe următorii 4 ani. Reafirm acum, cînd sper că au rămas în istorie spiritele electorale extrem de tensionate, disponibilitatea declarată în mai multe rînduri de a colabora cu puterea centrală a ţării. Sînt sigur că această conlucrare este necesară şi posibilă, iar condiţia pe care o susţinem este firească: să se ţină cont şi de interesele chişinăuienilor, care m-au obligat prin votul lor să stau la straja acestor interese. Este o regulă acceptată în toată lumea civilizată, în care comunităţile, localităţile dispun de o largă şi reală autonomie în soluţionarea multelor şi complicatelor probleme cotidiene ale omului.

Vom continua, deci, să edificăm împreună o capitală modernă, o soartă comună, cu care să ne putem mîndri şi noi, şi urmaşii noştri.

Vă mulţumesc încă o dată pentru susţinere şi poziţie civică.

/Jurnal de Chişinău, an. IV, nr. 184, 27 iunie 2003/