Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2003DeclaraţiiVasile Zgardan

Declaraţia candidatului PCRM la funcţia de Primar general al municipiului Chişinău, Vasile Zgardan

|versiune pentru tipar| Vasile Zgardan, 4 iunie 2003
Stimaţi alegători, dragi chişinăuieni, le mulţumesc tuturor celor care au susţinut candidatura mea în primul tur de alegeri. Ştiu cît de dificilă a fost pentru mulţi aceasta decizie, cît de greu v-a fost să credeţi că schimbările în bine în oraşul nostru sînt nu numai necesare, dar şi posibile. Este foarte complicat să depăşim stagnarea de nouă ani, însă noi trebuie să trecem peste indiferenţă şi apatie, sîntem obligaţi să întoarcem capitala pe făgaşul unei vieţi normale şi constructive pentru fiecare chişinăuian.

Tot oraşul are nevoie de o renovare capitală. Oraşul a obosit de proiecte şi fantezii, stîrnite de la alegeri la alegeri, orăşenii au obosit de această luptă incontinuă şi iresponsabilă pentru locuşoare profitabile. Orăşenii au nevoie nu de cuvinte, ei au nevoie de acţiuni pentru asanarea capitalei, pentru protecţia fiecărei familii şi fiecărui apartament de la sărăcie şi ruinare. Este straniu că toate aceste lucruri n-au fost încă înţelese de către Serafim Urechean, care m-a invitat să particip la dezbateri politice tele şi radio. Este evident că Urechean mai are nevoie de bătălii politice în oraş, are încă nevoie de discuţii interminabile, mitinguri, mese rotunde şi demonstraţii.

Dezbaterea politică la care sînt invitat este inoportună în condiţiile de degradare a vieţii oraşului şi decădere a gospodăriei lui. Chişinăul are nevoie de lumină, căldură, tarife acceptabile, şi nu de demagogie şi pălăvrăgeli. Anume din acest motiv nu am timp şi nu mai am despre ce polemiza cu domnul Urechean.

Nouă ani este un termen solid pentru a prezenta o dare de seamă riguroasă pentru fiecare cuvînt rostit, pentru fiecare promisiune. De aceea Serafim Urechean trebuie să polemizeze nu cu mine, ci cu toţi chişinăuienii, şi nu referitor la probleme politice, ci apreciind concret rezultatele termenului de nouă ani de cînd conduce oraşul şi municipiul.

Dragi chişinăuieni, la 25 mai aţi votat cu încredere împotriva sărăciei şi dezordinii. Nutresc sincera speranţă că în turul doi de scrutin votul dumneavoastră va fi decisiv. Sînt sigur că oraşul nostru şi toţi noi am meritat stabilitate şi prosperitate.

/Moldova suverană, nr. 102 (20281), 4 iunie 2003/