Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2003Vasile Zgardan

Programul electoral al candidatului la funcţia de primar general al municipiului Chişinău Vasile Zgardan

|versiune pentru tipar|

Primul an

Instituirea ordinii în domeniul tarifelor la serviciile comunale. Anularea datoriilor istorice la plata serviciilor comunale pentru pensionari şi familiile cu mulţi copii, ale căror venituri sînt sub limita sărăciei. Livrarea fără întreruperi a căldurii în perioada rece a anului şi a apei calde anul împrejur. Restabilirea străzilor şi a drumurilor, reconstrucţia şi lărgirea Gării Feroviare, demararea lucrărilor de construcţie a unei noi Gări auto, pregătirea către începutul construcţiilor municipale de locuinţe pentru familiile cu venituri mici. Curmarea practicii de stoarcere de mijloace financiare în şcoli şi în instituţiile sanitare, crearea unui sistem transparent de ajutorare financiară şi sponsorizare. Formarea unui sistem orăşenesc de asigurare medicală accesibil tuturor. Reconstrucţia parcului şi a zonei de odihnă de lîngă Lacul Valea Morilor (Lacul Comsomolist), restabilirea “Teatrului Verde”.

Al doilea an

Demararea construcţiilor municipale de spaţiu locativ. Transferarea Gării auto într-un loc mai comod pentru orăşeni. Restabilirea drumurilor în sectoarele Ciocana şi Rîşcani. Începutul construcţiei unui stadion republican modern. Organizarea activităţii normale şi calitative a instituţiilor preşcolare, reconstrucţia terenurilor de joacă pentru copii şi a celor sportive. Reconstrucţia parcului şi a zonei de odihnă din sectorul Rîşcani. Demararea programului de amenajare a unor pieţe moderne în capitală. Restabilirea şi asigurarea iluminării Chişinăului pe timp de noapte. Gazificarea satelor din municipiul Chişinău.

Al treilea an

Construcţii municipale pe scară largă. Trecerea la sisteme de încălzire econome şi autonome. Restabilirea drumurilor în sectorul Buiucani. Continuarea construcţiei stadionului republican. Reconstrucţia şi restaurarea muzeelor, bibliotecilor şi obiectivelor care fac parte din tezaurul naţional. Reconstrucţia instituţiilor sanitare municipale — a spitalelor şi a policlinicilor. Continuarea programului de amenajare a pieţelor moderne. Renovarea parcului şi a zonei de agrement din Valea Trandafirilor.

Al patrulea an

Finalizarea construcţiei stadionului republican. Restabilirea deplină a ramurii municipale de construcţii. Restabilirea străzilor şi a drumurilor în sectorul Botanica. Reconstrucţia şcolilor din municipiu. Finalizarea programului de modernizare a pieţelor din capitală. Constituirea în Chişinău a unor zone confortabile de odihnă şi turism.