Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2005DeclaraţiiDumitru Braghiş

Candidatului independent Dumitru Braghiş i se refuză arenda încăperii pentru întâlnirea cu alegătorii

|versiune pentru tipar| Dumitru Braghiş, 19 iunie 2005
Campania electorală pentru noile alegeri ale Primarului General al municipiului Chişinău a început cu încălcări ale Codului electoral şi cu folosirea de către actuala guvernare a resurselor administrative pentru defavorizarea concurenţilor electorali.

Staff-ul municipal “Dumitru Braghiş” s-a adresat directorului Sălii cu Orgă, dna Larisa Zubcu, cu o cerere de arendă, contra plată, a sălii de concerte a acestei instituţii, pentru a desfăşura o întâlnire a candidatului independent Dumitru Braghiş cu alegătorii.

Întrunirea urma să se desfăşoare la 20 iunie 2005, la orele 17.00. Arenda sălii a fost convenită, din timp şi de comun acord, de administraţia Sălii cu Orgă şi reprezentantul Staff-ului municipal “Dumitru Braghiş”. Însă, în ultimul moment, fără a invoca un motiv rezonabil, administraţia Sălii cu Orgă a refuzat acordarea sălii de concerte.

Nici intervenirea reprezentantului Staff-ului către Ministrul culturii nu a dat rezultate pozitive. Fapt care ne motivează să constatăm că campania electorală a început cu încălcări ale legislaţiei RM (art. 47, al.10 al Codului electoral) şi să calificăm refuzul nefondat drept un exemplu de politizare a resurselor administrative.

Staff-ul municipal “Dumitru Braghiş” consideră că acţiunile structurilor statale, care sînt obligate să asigure condiţii egale şi echitabile de agitaţie electorală pentru toţi concurenţii, nu se înscriu în spiritul declaraţiilor puterii despre aspiraţiile de integrare europeană şi implementare a valorilor democratice. Utilizând pârghiile administrative, actuala putere încearcă să limiteze posibilităţile de exprimare a voinţei electoratului, fapt ce poate denatura rezultatul alegerilor Primarului capitalei.

Staff-ul electoral “Dumitru Braghiş” atenţionează opinia publică şi sesizează structurile europene şi internaţionale privind comportamentul neadecvat al puterii, manifestat prin antrenarea structurilor statului în procesele electorale în favoarea candidatului său.

Serviciul de presă al Staff-ului municipal “Dumitru Braghiş”