Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2005DeclaraţiiDumitru Braghiş

Declaraţia Partidului Social-Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar| Dumitru Braghiş, 23 iunie 2005
Partidul Social-Democrat din Moldova consideră că actuala campanie de alegere a Primarului General al Chişinăului este de o importanţă majoră pentru întreaga ţară şi declară următoarele:

In pofida declaraţiilor de democratizare şi integrare europeană, partidul de guvernămînt a instaurat un regim autoritar pe întreg teritoriul ţării. Acesta manifestă în continuare doar tendinţe de impunere autoritară, folosire abuzivă a resurselor administrative şi tentative de control absolut asupra autorităţilor publice locale.

După alegerile din 6 martie doar capitala republicii şi-a păstrat statutul autonom şi neafiliat politic puterii centrale, promovînd în permanenţă valorile democratice şi reformele economice, reieşind din interesele chişinăuienilor. Acum guvernarea doreşte, cu orice preţ, să-şi subordoneze şi Chişinăul.

Reieşind din aceste realităţi, PSDM consideră următoarele:

Partidul Social-Democrat din Moldova declară că în campania electorală de alegere a Primarului General al municipiului Chişinău va susţine candidatul independent Dumitru Braghiş.

PSDM consideră că, la etapa actuală, Dumitru Braghiş este cel mai indicat candidat la funcţia de primar al capitalei, deoarece calitatea de independent îi va permite să depăşească situaţia de criză permanentă din consiliul municipal, să se conducă în deciziile sale, în primul rînd, de interesele municipiului. Totodată, susţinerea PSDM rezultă şi din faptul că Dumitru Braghiş este adept al valorilor social-democrate.

PSDM cheamă toţi alegătorii săi să susţină la 10 iulie 2005 candidatul independent Dumitru Braghiş.

Ne adresăm, de asemenea, tuturor forţelor de orientare democratică cu apelul să depăşească divergenţele şi să demonstreze maturitate politică, susţinînd candidatura lui Dumitru Braghiş la funcţia de Primar General al capitalei.