Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2005Documente CEC

Regulamentul privind stabilirea ordinii de primire a documentelor prin tragere la sorţi de la reprezentanţii partidelor, altor organizaţii social-politice, blocurilor electorale şi candidaţilor independenţi pentru înregistrare la organele electorale

|versiune pentru tipar|
Aprobat prin hotărîrea Comisiei Electorale Centrale
nr.1337 din 4 octombrie 2005

1. Prezentul Regulament stabileşte modalitatea şi ordinea de primire a documentelor prin tragere la sorţi de la reprezentanţii partidelor, altor organizaţii social-politice, blocurilor electorale şi candidaţilor independenţi pentru înregistrare la organele electorale în cazul în care aceştia se prezintă la organul electoral în acelaşi timp.

2. În conformitate cu art. 44 alin. (2) din Codul electoral, Comisia Electorală Centrală, consiliile electorale de circumscripţie fac publică informaţia privind locul (biroul) şi timpul primirii documentelor pentru înregistrarea candidaţilor. Această informaţie este dată publicităţii în termen de două zile de la începerea perioadei de desemnare a candidaţilor.

3. Pentru efectuarea tragerii la sorţi, în cadrul organelor electorale se creează prin hotărîre o comisie din trei persoane din rîndul membrilor organului electoral. Comisia se creează cel tîrziu în ajunul zilei stabilite pentru primirea documentelor.

4. În ziua stabilită pentru primirea documentelor, la tragerea la sorţi participă numai acei reprezentanţi ai partidelor, altor organizaţii social-politice, blocurilor electorale şi ai candidaţilor independenţi care s-au prezentat concomitent la ora stabilită de organul electoral.

5. Pentru efectuarea tragerii la sorţi, comisia respectivă în prezenţa reprezentanţilor organizaţiilor social-politice şi ai candidaţilor independenţi pregăteşte bileţele într-un număr egal cu numărul reprezentanţilor, le numerotează cu cifrele 1, 2, 3… n., le pune în plicuri şi le introduce într-o urnă, al cărei interior este demonstrat în prealabil tuturor reprezentanţilor pentru a se convinge că nu conţine şi alte bileţele.

6. Reprezentanţii organizaţiilor social-politice şi candidaţilor independenţi, în prezenţa membrilor comisiei, extrag pe rînd bileţelele din urnă. Numărul extras este numărul de rînd conform căruia se vor depune documentele necesare pentru înregistrare în calitate de concurent electoral.

7. Comisia întocmeşte un proces-verbal în care indică rezultatele tragerii la sorţi. Procesul-verbal este semnat de toţi membrii comisiei. Fiecărui participant la tragere i se înmînează cîte o copie a procesului-verbal.

8. Procesul-verbal al comisiei poate fi atacat în modul stabilit.