Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2005DeclaraţiiVasile Ursu

Declaraţie cu privire la susţinerea candidaturii dlui Vasile Ursu la funcţia de primar general al mun. Chişinău

|versiune pentru tipar| Vasile Ursu, 8 noiembrie 2005
Apreciind la modul realist situaţia social-politică din mun. Chişinău şi ţinînd cont de faptul că capitala ţării se confruntă cu probleme de neamînat, Partidul Democrat din Moldova consideră că este necesar de conjugat eforturile partidelor politice, ale societăţii civile şi ale tuturor locuitorilor mun. Chişinău pentru depăşirea crizei în administraţia capitalei. Situaţia creată dictează venirea la primăria capitalei a unui bun manager, cu o experienţă de muncă îndelungată în organele administraţiei publice. Experienţa alegerilor eşuate repetat în vara acestui an demonstrează faptul ca absenteismul cetăţenilor cu drept de vot poate fi combătut doar prin lansarea în alegeri a unui candidat care să confirme, prin propria biografie, temeinicia promisiunilor electorale, cu fapte şi realizări concrete. Capitala ţării are nevoie de un primar care să se preocupe de rezolvarea eficientă a problemele cotidiene ale oraşului, să aibă grija de crearea unor condiţii bune de trai şi odihnă pentru toţi locuitorii săi.

Conducîndu-se de interesele locuitorilor capitalei, Consiliul Politic al Partidului Democrat din Moldova adoptă decizia de a oferi sprijin politic şi de a susţine candidatura dlui Vasile Ursu la funcţia de primar general al municipiului Chişinău. Decizia menţionată este determinată şi de neangajarea politică a dlui Vasile Ursu, precum şi de necesitatea de a consolida structurile executive ale primariei capitalei. În opinia PDM, candidatura dlui Ursu este cea mai indicată pentru această funcţie, din punctul de vedere al competenţei profesionale şi compatibilităţii cu imperativele modernizării şi îmbunătăţirii condiţiilor de trai şi odihna ale cetăţenilor oraşului.

PDM face apel către alte forţe politice şi către locuitorii capitalei să participe la alegerile din 27 noiembrie şi să susţină candidatura dlui Vasile Ursu la funcţia de primar general al mun. Chişinău.