Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2005Mircea Rusu

Mesaj electoral al candidatului la funcţia de primar general al municipiului Chişinău Mircea Rusu

|versiune pentru tipar|
Un singur Chişinău avem. Ţin mult la capitală, de aceea am hotărât să candidez la funcţia de primar general din partea Alianţei Moldova Noastră, sub semnul Soarelui.

Sunt Mircea Rusu. Mă cunoaşteţi bine. Şi eu vă cunosc aşteptările şi nevoile.

Ca om, am învăţat de la viaţă că eşti ceea ce faci, nu ceea ce spui.

Ca părinte, am înţeles că trăim pentru a-i ajuta pe cei neputincioşi să se pună pe picioare.

Ca politician, ştiu că de unul singur nu faci nimic. Nu poţi mătura curtea cu un fir de mălai. Îţi trebuie un mănunchi întreg ca să faci o mătură.

Ca economist, ştiu că pentru a-l ajuta pe un om nevoiaş, nu trebuie să-i dai zilnic de pomană câte un peşte. Mai bine dă-i o undiţă şi arată-i cum s-o folosească. Restul va face el singur.

Ca simplu alegător, am simţit de multe ori cât e de dureros să fii minţit de cei care nu se ţin de cuvânt. Ştiu că şi voi aţi gustat din amarul acestei lecţii. Dar mai ştiu că somnul în ziua alegerilor omoară viitorul comunităţii în care trăieşti.

Ca primar general, voi face tot ce-am învăţat în calitatea mea de simplu alegător, de economist, de politician, de părinte şi de om.

Un singur Chişinău avem. Ca să ne simţim în Capitală ca acasă, haideţi să ne înţelegem aşa: voi mă alegeţi, eu fac restul.

Ce voi face în primul rând?

Voi deschide larg uşile primăriei. Administrarea municipiului va fi transparentă, iar funcţionarii vor fi aleşi dintre cei mai competenţi şi mai cinstiţi.

Voi întineri personalul din administraţia oraşului. Experienţa celor mai buni funcţionari trebuie îmbinată cu energia şi viziunile proaspete ale tineretului nostru.

Voi oferi oamenilor şansa unui loc de muncă bine plătit. AICI, în Chişinău, nu în capitale străine. Când eşti şomer şi n-ai din ce trăi, nici acasă nu te mai simţi ca acasă. Avem proiecte importante şi parteneri serioşi în ţară şi peste hotare, care ne vor ajuta să deschidem un front de lucru pentru toţi.

Voi moderniza infrastructura, în primul rând, reţeaua de drumuri şi de trotuare. Voi face totul ca întreg municipiul să devină un model de capitală europeană.

Voi continua programele bune începute de Serafim Urecheanu: construcţia ipotecară de locuinţe, acţiunea “De la inimă la inimă”, Programul complex de eradicare a sărăciei, construcţia şi repararea bisericilor şi alte proiecte importante.

Voi pune primăria în slujba tuturor cetăţenilor Capitalei. Nimeni nu doreşte ca administraţia locală a municipiului să devină o anexă a administraţiei centrale de stat şi o sursă de instabilitate politică. Chişinăul trebuie să rămână un oraş al oamenilor care simt, gândesc şi acţionează democratic şi european.

Pentru toate aceste priorităţi, Chişinăul are bani, numai că ei nu sunt folosiţi acolo unde trebuie. Eu le voi găsi întrebuinţarea corectă, spre binele capitalei noastre şi al fiecărui cetăţean.

Am experienţă, am programe, am oameni pregătiţi şi totul de ce este nevoie pentru a reuşi.

Ţineţi minte:

Un singur Chişinău avem.