Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2007DeclaraţiiVladimir Filat

Declaraţia lui Vladimir Filat în urma declaraţiei făcută de Mihai Roşcovan

|versiune pentru tipar| Vladimir Filat, 28 mai 2007
Vreau să-i mulţumesc domnului Mihai Roşcovan şi să menţionez că gestul său mă onorează în mod deosebit, deoarece vine din partea unei persoane cu realizări profesionale deosebite şi cu o înaltă probitate morală, care s-a implicat în campania electorală cu corectitudine şi cu un spirit civic de apreciat.

Înţeleg perfect motivele retragerii sale din cursa electorală şi apreciez atitudinea sa responsabilă, motivată exclusiv de interesele oraşului Chişinău şi nu de interese electorale înguste, caracteristice partidelor politice. Ca şi domnul Mihai Roşcovan, doresc la rîndul meu ca după 3 iunie municipalitatea oraşului Chişinău să fie condusă de un primar gospodar, pragmatic, care să inspire siguranţă locuitorilor capitalei.

Sînt convins că, asemeni nouă, foarte mulţi chişinăueni doresc ca în funcţia de Primar General să fie ales un adevărat democrat. Îl asigur atît pe domnul Mihai Roşcovan, cît şi pe susţinătorii săi care îmi vor acorda votul pe data de 3 iunie, că le voi oferi numai motive de satisfacţie pentru alegerea făcută şi că nu îi voi dezamăgi.