Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriChişinău2007DeclaraţiiVladimir Filat

Vladimir Filat îl susţine oficial pe Dorin Chirtoacă

|versiune pentru tipar| Vladimir Filat, 13 iunie 2007
Stimaţi chişinăueni,

Au mai rămas patru zile pană la al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru funcţia de Primar General al municipiului Chişinău. Folosesc acest prilej pentru a mă adresa atît acelora dintre dumneavoastră care pe data de 3 iunie mi-aţi acordat votul în primul tur (şi cărora vă mulţumesc din nou, pe această cale), dar şi celor care sunteţi încă indecişi în privinţa alegerii pe care trebuie să o faceţi duminică, 17 iunie. Consider că este momentul să tratăm cu toată responsabilitatea acest moment, să conştientizăm importanţa sa pentru viitorul Republicii Moldova şi al Capitalei şi să facem o alegere corectă, fundamentată şi raţionala.

Am spus-o de nenumărate ori, voturile pe care le-am primit în turul întîi nu-mi aparţin. Ele vă aparţin dumneavoastră, aşa cum vă aparţine în totalitate şi posibilitatea de a alege pe 17 iunie pe unul dintre cei doi candidaţi ramaşi în cursă. Cu toate acestea, nu am cum sa uit ca îndemnul meu în campania electorală a fost “STOP Nepăsare, START Implicare” şi vă adresez îndemnul civic de a vă asuma duminică responsabilitatea de a merge la urne şi de a-i acorda votul lui Dorin Chirtoacă. Pe 17 iunie, Dorin Chirtoacă nu va fi pe buletinul de vot doar reprezentantul Partidului Liberal, ci al tuturor forţelor politice democratice din Republica Moldova şi în egală măsură al tuturor celor care doresc înlăturarea de la putere a regimului comunist în această ţară. Comuniştii nu au cîştigat niciodată funcţia de Primar General al municipiului Chişinău şi noi avem puterea să-i împiedicăm şi de această dată, în ciuda uriaşului aparat administrativ şi a mijloacelor incorecte de care se folosesc pentru a-şi atinge scopul. Lupta pentru înlăturarea comuniştilor de la putere trebuie să fie obiectivul comun pe care ni-l asumam cu toţii în aceste zile, dincolo de ambiţii politice sau personale, pentru că numai atingerea acestui obiectiv va face posibilă realizarea viitorului proiect naţional vizînd o Moldova modernă, civilizată, pro-europeană. Mizez pe sprijinul dumneavoastră, al tuturor chişinăuenilor de bună credinţă, care doriţi stoparea nelegiuirilor din administraţia oraşului, pentru a avea de pe 17 iunie în fruntea Chişinăului un primar reprezentant al partidelor democratice.

De asemenea, îmi exprim speranţa ca Dorin Chirtoacă va avea maturitatea necesară pentru a înţelege că sprijinul pe care îl primeşte în aceste zile din partea celei mai mari părţi a forţelor politice reprezentative, dar mai ales încrederea pe care i-o veţi acorda dumneavoastră duminică, în faţa urnelor de vot, se constituie într-un “cec în alb”, a cărui valoare este inestimabilă, deoarece însumează speranţele şi visele a sute de mii de oameni. Sper cu tărie că Dorin Chirtoacă va fi ales Primar General al municipiului Chişinău şi că, odată ajuns în aceasta funcţie, va face totul pentru a nu altera sensul noţiunii de schimbare în sistemul administrativ al Chişinăului, că va reuşi să deschidă Primăria către dumneavoastră şi s-o facă să lucreze în slujba dumneavoastră, nu în folosul propriu sau al partidului. Mai sper, de asemenea, ca Dorin Chirtoacă va da dovada de responsabilitate şi va accepta să preia proiectele pozitive, bine fundamentate, cu soluţii concrete, ale celorlalţi candidaţi la funcţia de primar care îl sprijină acum. Ca unul care mi-am axat întreaga campanie electorala pe dialogul direct cu dumneavoastră şi care am avut posibilitatea de a cunoaşte în amănunt problemele care va preocupa, în numeroasele întîlniri pe care le-am avut, îmi exprim totala disponibilitate de a colabora în acest sens cu Dorin Chirtoacă după alegerea sa ca primar, în folosul comunităţii noastre şi al edificării unui viitor mai bun pentru copiii noştri.

Închei adresîndu-vă un apel concret la implicare: să mergeţi duminica la vot şi să contribuiţi dumneavoastră înşivă la instaurarea adevărului, libertăţii şi valorilor democratice în oraşul în care trăim cu toţi!

Cu respect,
Vladimir Filat